Прикачен файл 12356
Здравейте пчелари, при мен се появи проблем с комшиите, появиха се миналата година и решиха да си построят постройката в дясно на снимката в урегулирания им имот, оплакват се от жилене на пчелите ми, опитвам се да сменя майките с кротки, ама трябва време, аз съм регистриран пчелар и от към документи съм изряден, пчелина ми е на имот извън регулация, около мен всички други имоти са така ( освен тяхния ), рових сега закона за пчеларството, не искам да се карам с хората, но те ми звънят и ме молят да ги преместя на друг техен имот, само и само да не са до тях, тази мрежа може ли да се брой за плътна ограта ( понеже два от кошерите ми нямат три метра отстояние от оградата, не че това ще реши проблема ), надявам се с новите майки, пчелите да са кротки, но ще трябва да измре старата пчела ( имам няколко по-агресивни кошера, избих майките им, махнах всичкото им пило и прехвърлих пило от кротък кошер, това го направих преди три седмици, тази събота като ги отварям, се надявам да намеря нови майки, дано след това упражнение да снасят по-кротки пчели ), останалите са по-малко агресивни, имам и един много кротък, но не знам дали ще може да смогне с пило, за да подавам от него на другите за да ги окротя.