Това застудяванет е най-доброто нещо, което се случва точно сега. Още 4-5 дни топло време и при мен джанките и ранните кайсии щяха да са цъфнали.
Преглед за печат
Дано слабаците да прескочат и това застудяване, и може и да прескочат зимата :)
За силните и средните не се притеснявам, защото не би трябвало да има проблем! Още малко и ще броим пчелите. Застудяването при мен го дават около десетина дни, което ще стопира развитието на овошките. Както е писал колегата, по-добре застудяване и да умре някой слабак, отколкото да се излъжат овошките и да се чудим после що няма пролетно развитие на и без това по-слабите от предходни години семейства.
За да има на 4 рамки би трябвало да има поне 6-8 рамки пчели при топло време.Пилото е не повече на двете рамки от 1/4 на другите две е и по малко запечатано и по спиралата замлечено и яйца.Запечатаното пило ще излъчва топлина и пчелите ще позиционират кълбото точно там.Почти всички яйца по периферията които не могат да топлят ще бъдат изкльопна.Ако се смята циклити би трябвало това пило да излезе до 3-4 дена,а това е още пчела.За мен проблема е в дъното и обема....Ти с каква рамка викаш,че работиш?:bigsmile:
п.п.Това е една художествена измислица,но така си я представям аз....;)