-
Само с една дума ще опиша положението при мен ОТЧАЙВАЩО. След липата работата е много зле. Слънчогледа както си дойде така и си прецъфтя за седмица. Сушата е голяма притока на нектар минимален, изхвърлят търтейте и усилено са на водата. Дъжд не е падал повече от месец. Така е виждам работата скоро да извъртя и малкото което са събрали и началото на август да започна да ги храня друга година по рано от 20 август сироп не съм наливал но сега положението е ...... next_mad; tube;
-
Мислях,че миналата година ще е най-лошата и сушева,но явно тази бие всички рекорди.
От юни до днешната дата няма дъжд,сушата е страшно голяма, ябълки и дръвчета ,всичко започва да съхне.
Никога не е било от толкова ранен период(днес е 15 юли),да прецъфти всичко и да няма нектар.
При мен работата е повече от зле. next_mad;
-
Да,явно такава е тенденцията в климата.Следващите години сигурно ще става по зле,но трябва да се приспособяваме.Аз вече направих едно хранене със сироп.Петък или събота пак ще храня.Само трябва да се действа много внимателно че стават големи нападения.
-
Днес ходих при вечната ми отводка,на която сложих втори корпус за да се развива,но каквото и да правя не се качват, а за градеж да не говорим.Мислех си за подхранване защото няма никакъв приток на нектар но вече не знам какво да мисля.Не е мръднала,стои си на 10 рамки и това е,напълнили са само една пита с медец.Около кошера ми всичко е така сухо че днес като палех пушалката се чудех къде да нося кошера ако пламне тревата.Затова сега съм разтворил всички прозорци да става течение,поркам ракия с таратор,слушам AC DC и препрочитам книгата Повече мед и восък в пчелина.След два три часа няма да помня какво съм прочел,какво съм слушал,утре ще си спомням само за ракията до към 10 часа :D но толкова ме е яд че ако не го избия на някъде ще се побъркам.Дано завали по скоро че комшиите се оплакват от музиката, а аз се пропих.
-
Дави я тази мъка :D drinks;
Другия начин е да разтъпчеш това от аватара ти ако е твое :D
Комшиите пак ще се оплакват, но само докато тръгнеш и като се прибираш :D
С екипа жегата пак е кофти като се спре ама с пчеларския гащеризон да не е по-малка жега :D
-
Този не е моя,аз имах същия преди две години но от тогава смених още два,на пролет ще си взема нещо по откачено.А екипа е задължителен колко и да е горещо,защото винаги карам сам и ако падна после няма да ме намерят целия,а така всичко е на едно място. :D
-
Doviciozo давай да ти продам едни ръкавици, чистак нови пълна протекция.Цената е бомба:) ако искаш пиши на ЛС.
По темата... мойте събират, но от къде и аз не знам.Но пълнят малко по-малко. sadsmile;
-
От жълтия бодил.Смятай ако падне един дъжд тази седмица,ще полудеят.
-
А дано inlove; Да изкараме по още някой магазин. drinks;
-