Пчеларството не познава състраданието, и за да успееш въпреки цялото му непостоянство да го накараш да ти служи ти е необходима твърдост, бдителност и много любов.
И не ми обръщай внимание наближава зарезан и пих малко.
Преглед за печат
Пчеларството не познава състраданието, и за да успееш въпреки цялото му непостоянство да го накараш да ти служи ти е необходима твърдост, бдителност и много любов.
И не ми обръщай внимание наближава зарезан и пих малко.
Дали тази тема ще стане интересна като темата "Открих че 100% от пчелните семейства на един от пчелините ми са загинали"
Аз бих сложил, толкова кошери колкото мога да обгрижвам. Бих насочил усилията си в посока на много качествена борба с болестите и неприятелите- заради тези в съседство. А когато ги развия бих вкарал в паша, само най- силните! Слабите не ща да ги мъча, а да им дам по- кадърни майки. Така че, за мен не кошерите в района са фактор. А има ли аджеба майстори- пчелари? Поздрави!
Здравейте,
Адашче, теорията без практика.....Какво от това, че ще вика на маточника "майчило", нали ще разбере за какво става въпрос. Доста неща ще разбере наистина като види отворен кошер, и пчелите започнат да летят около него.
Бандитчето само ще спечели, ако има колега в селото, който да се съгласи да му помага. Така хем ще вижда какво се прави, хем ще го прави и на неговите кошери. Ще изкара безплатен курс срещу помощта. Но се трябва четене!
Поздрави, Г. Георгиев
Здравей адаш как е познаваме се от пчеларска среща в София. Идеята ми бе че човека трябва да внимава от кой взима акъл. Според мен стар пчелар не винаги означава добър пчелар. От 20 години си имам с работа с пчелари и по мое мнение това са умни и интелигентни хора но опаки. Някой от тях ми приличат на шопа в зоопарка който стои гледа жирафа и казва
-Епааааа те такова животно нема.
А относно пчеларите от неговия район е най добрия вариант защото могат да му кажат конкретни неща колко паши кога и т.н.
Здравейте колеги,
Искам да попитам професионалните пчелари , тези които отглеждат много кошери ( 400 - 500 бр. и повече ) . Как организират пчелините си , на какво разстояние един от друг и по колко кошера поставят в един пчелин , за да бъде рентабилно пчеларството ?
Благодаря за отговорите предварително.