Стъкла ли бе лек,направо изкърти :D рамката ,отгоре основата,реотан секунда 2,next wink;Цитат:
Първоначално публикувано от Румен Димитров
Преглед за печат
Стъкла ли бе лек,направо изкърти :D рамката ,отгоре основата,реотан секунда 2,next wink;Цитат:
Първоначално публикувано от Румен Димитров
...."секи си има собствен вкус" - казало кучето....и си облизало ...парашмангела wink; drinks;
:D :D :D drinks;
Колега, аз си направих такова приспособление преди 2 години, видях го на един подобен клип. Жена ми стана специалист с него. Беше с 4 щифта, крайните са захранващи, а средните притискат тела, че като се затопли се повдига от лин. разширение. Проблема е, че сега минах на вертикално зателване и понеже имам и ДБ и ЛР, работя с 3 вида рамки, с различна дължина (по-скоро височина) на теловете. В момента си правя приспособление за всички телове наведнъж - захранвам в началото и края на VV. Снощи направих 15-тина рамки с него. Остава проблема с провисването на тела. Става перфектно само като поставя рамката на монтажната дъска,върху нея основата, а отгоре стъкло, но трябва визуално да се контролира нагряването - докато тела започне да прозира през основата. Работя с тънки основи. Забелязах следното: там където тела проникне в основата се получава локално нагряване, може да се стигне до зачервяване, а където контакта с основата е лош не потъва добре. При мен това не е проблем, защото съм само с 13 кошера, но мисля с придобиване на знания и опит (едва от 2011 съм пчелар)да разширявам пчелина, че останах без работа, пък на 56 съм вече. Пък и тук в Лч каква работа може да има...Затова на всяко оборудване гледам като за бъдещ по-голям пчелин. Ще се радвам, ако споделяш резултатите от опитите в областта на механизацията и автоматизацията, особено на времеемките рутинни дейности.Цитат:
Първоначално публикувано от Mateev
Идеята ми е след време някои дейности да могат да се изпълняват от човек без квалификация.
Ако си от Ловеч, дай ми телефона си на лично съобщение. В момента си търся пчелари да ги назнача на постоянна работа и ако се разберем, може още от понеделник да се обзаведеш с официално назначение и осигуровки. Във вторник ще зареждам първия пчелин в Александрово с първите 80 ЛР кошера, а до 1-2 седмици пчелините ще станат 4, а кошерите - 300. И това е само началото. До края на годината ще се умножат по 3, а всяка следваща година в следващите 3 години - ще умножаваме кошерите и пчелините по 2.
При стабилилизация на тока на еденица дължина на телта имаме определана мощност.Каква е идеята на "СТАБИЛИЗАТОРА НА МОЩНОСТ". Та и процесори . Просто засичаш времето ако работиш с една и съща тел.Цитат:
С удоволствие, но за сега все още нямам сериозен опит с пчелите и не бих поел такава отговорност. Веднъж разговаряхме с теб и видях, че си сериозен, но не съм сигурен, че ще оправдая очакванията ти. Повече за мен ще ти пиша на ЛС.Цитат:
Имай предвид, че сега производителите са задължени да слагат еднократна термозащита. Намира се върху първичната, при определена температура прекъсва и макар че струва стотинки, много често не е предвидено да може да се сменя и подмяната и е доста трудна и несигурна.Цитат:
Първоначално публикувано от Даниел Йорданов
Добър вечер колеги,
винаги съм отворен за нови идеи и като видях това ми хареса
http://www.youtube.com/watch?v=fM_umYSWPXU
и мисля да си го направя
За ток щe използвам трансформатор 12v 5a 50w
Ще използвам за болтове или както се казва там - мед, защото има най- добра топлопроводимост
На първия болт ще вържа единия кабел, на последния болт- другия кабел и на дългия кабел ще сложа такова ключе за прекъсване на тока.
Толкова е...
Правилно ли мисля и дали мощността на трансформатора ще ми стигне?
Нещо да добавите или да ми кажете и това дали е опасно, ако се пипнат с ръце тези болтове или както се наричат там?