Какво става, вече стана "модерно" да се крадат кошери.
Направо ме хваща страх.
Преглед за печат
Какво става, вече стана "модерно" да се крадат кошери.
Направо ме хваща страх.
Преди много години в село имаще трима пчелари,един от които беше моя дядо.И тримата раздаваха меда из село-раздаваха,не продаваха!А сега кошерите ги крадат защото трябва да ги покажат/работят по програмата/инак ще връщат пари.
Програмата това,субсидиите онова...дрънкате глупости! Не е това причината.... next_mad;Цитат:
Първоначално публикувано от wenciautoklima
Кротко добружанецо!Коя е според теб?Цитат:
Първоначално публикувано от aleko
Причината е в манталитета на българина. Нека не забравяме, че социализма се провали, защото всеки крадеше от държавата. А сега в пазарната икономика продължава да има хора, за които кражбата е нещо нормално - стига разбира се да не те хванат.
Аз разсъждавам така:
Има ли значение каква е причината?
Каквато и да е тя - не можем да я променим. Това е една даденост на съвременната действителност, с която трябва да се съобразяваме. Можем до безкрай да се жалваме по форумите, но това НЯМА ДА СПРЕ КРАЖБИТЕ. Можем до безкрай да си фантазираме и да посочваме една или друга измислена причина, но това НЯМА ДА СПРЕ КРАЖБИТЕ. Можем до безкрай да си търсим един или друг виновник, сочейки в яда си дори и наши колеги, но това НЯМА ДА СПРЕ КРАЖБИТЕ.
Единствената разумна алтернатива при така създадената ситуация е да ПРЕДПРИЕМЕМ ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ. На всеки е ясно, че един кошер, изоставен насред полето без ограда и охрана, е лесна плячка за крадливата част от българското население. Също така на всеки е ясно, че ако този кошер го оградим с 10 метрова бетонна ограда с бодлива тел и картечни гнезда по ъглите - ами този кошер няма как да бъде откраднат. Истината е някъде по средата - трябва да предприемаме някакви ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ, като с това силно ще намалим ВЕРОЯТНОСТТА ЗА КРАЖБА.
Няма как - такава е съвременната действителност. Крадци има и с псувни по форумите няма да ги уплашим. Ако обаче започнем да защитаваме кошерите и пчелините по един или друг начин - с това силно ще затрудним дейността на крадците до ниво да ги е страх да предприемат каквото и да било, защото може да бъдат разобличени.
Та предлагам вместо с псувни да започнем да пълним тази тема с идеи за ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ ПРОТИВ КРАДЦИТЕ.
Абсолютно правилно!Инак всички си ругаем и пъшкаме.Съдбата на давещият се е в ръцете на самият давещ се.Дори и със законът на Линч.
Матеев, не съм напълно съгласен с теб. Погледни в раздел купува продава и ще видиш че съотношението е около 10 към 1. Тоест има огромно търсене на кошери или по-точно на пчели. И причината не е защото българина се загрижил за опазването и размножаването на пчелите. А защото пчеларството в момента е супер модерно. А причината за това са програмите и субсидиите. Убеден съм на 1000%, че ако ги нямаше и ти самия нямаше да се захванеш точно с пчеларство. wink;
Матеев, без да се заяждам...и без да обиждам на "тролове", гномове, хобити, магъли и пр.... че те питам едно нещо: Ако не е тайна, кажи на каква заплата си назначил "майсторите" пчелари.....за да ти кажем дали че те краднат или нема ???
Питам, за да ти стане ясно, че начините да се открадне от човек мислещ си, че нема начин, са много wink;
...най обичам баровците...тех си ги дерем, не с мой кеф, а с техен кеф....щот си мислат, че парите растат по дръветата само за тех wink;
...не се обиждай, ама краденето, като кражба е най-малкото зло, което може да ти се случи wink; drinks;
Ако колегата Матеев поне малко с уважение се отнасяше към нас във форума, щеше да получи много ценни съвети относно идеалната рамка, а не да изгори 1000 рамки, за да разбере, че не всичко което се купува с много пари - си струва. И че най удачния вариянт е W образното обтелване.
Но май ми се струва, че вече се променил мъничко в по добрата посока.
Де манете човека, нека каже колко плаща,.......