vencii;54878 Това е цената на един от силиконите на Химатех, но нямам идея какво е качеството. Не съм си правил преса, но за други неща си купувам Словенски който е около 40 лв. и е с добро качество.
От къде го купуваш?
Преглед за печат
vencii;54878 Това е цената на един от силиконите на Химатех, но нямам идея какво е качеството. Не съм си правил преса, но за други неща си купувам Словенски който е около 40 лв. и е с добро качество.
От къде го купуваш?
Айде и аз сглобих една :) Леярството е новото допълнение към длъжностната характеристика на пчеларя :) https://www.facebook.com/media/set/?...2941123&type=3
С какъв силикон направи пресата? Този който Венци публикува се продава само по 5кг, които са 211лв..
Напасването на двете страни на отлятата основа не виждам как може да се постигне при такъв вид отливка. Килийките от двете стани се застъпват по специфичен начин.
Варианта е да се отлее при готова вече преса.Въпроса е как да се постигне достатъчно добро сцепление между силикона и пресата,за да не се разлепва.Останалото е лесно за всеки човек с малко техническа грамотност и подходящи инструменти.Между другото,ако силикона е скъп и голяма разфасовка,може да си вземем няколко човека на партия.
Колеги при пресата на Вавов от Сливен восъка няма допир до нищо друго освен до силикон- което е много важно защото дава възможност основата да се извади без отделители. От всички преси които съм гледал в тубата неговата е най-професионално направена. Всички други стържат с разни шпатули,духат,мажат, пръскат,а при него сипваш восък вадиш основа.
Лошото е че мен например ме вкара в списъка чакащи,ама към юли чак...