Имате ли уловения рояци тази година?
Преглед за печат
Имате ли уловения рояци тази година?
Чакаме ги :D
какво използваш за хващане?
някой използвал ли е захаросан мед увит в тензух или марля за привличане на рояци и какъв е ефекта от всичко това ?
Ами единия капан е с бутилка Пророй другия само непочистени от прополис магазини и сега ,ще си взема малко масло от лимонена трева и маточина и ще го сложа на друг капан ,по натам чакане
някакви идеи за изкарване на пчелно семейство от уличен бетонен стълб което използва за вход отвор с диаметър около 2 см. точно зад разклонителната кутия на ел. захранването за осветлението ?
единствено според мен което можеш да спечелиш е излизащите рояци......
Взимаи един къртач и прави дупка в долната част на стълба и яко пушек вътре,, те сами ще излязат, а отвън тръвничката и си ги носиш в къщи.Цитат:
Първоначално публикувано от Vesko_sl
Ако имат пило как ще ги накараш със пушек да го изоставят?Цитат:
Първоначално публикувано от mladen99
Чувал съм за метод за изкарване на пчелно семейство от мястото където се е заселило чрез поставяне вътре в него на прясна конска / говежда тор . Някой използвал ли е този метод или знае нещо от някой който го е практикувал ? Благодаря предварително
п.п. Ако никой не ползвал този метод , до няколко дни ще го пробвам , защото ме съмнява със силно опушване да излезе по-голямата част от семейството ,а и не забравяме че все още съм начинаещ blush; wink;