ам в събота имам възможност да проверя та затова така.
А пък за цирка не те разбрах, ама явно ми е толкова багажа ...
Преглед за печат
Имах в предвид моят пост , който си чел в твой отговор , но е изтрит .
Кой , разбрал - разбрал .
Опитът е голяма работа .
Ох делта, много сложно говориш, или аз не съм прочел нещо, което си написъл, а после е изтрито...
всеки ден - дъжд - слънце; дъжд - слънце, а акацията е във силата си...
пчеличките се трудят та направо ми изпълват сърцето :laughing: вече трети ден мия буркани и тенекий sweating; стягам се за жътва дай боже :bigsmile:
И при мен така луднаха,но не видях никъде запечатан мед само нектар.Акацията е още 4-5 дена при мен.Ако може колега който има запечатани пити да сложи една фотография белким счупя каръка.
Събота ще паля центрофугата за първи път този сезон сложил съм допълнително 3-4 мотора от Газка:)))) Рапицата премина вече при мене и бързам да я врътна да не се озахари,но не е чиста явно ще вадя букет от овошки,рапица,акация абе квото са събрали.Допълнително направих 8-отводки които са от мнаточници за самосмяна от 3-4 кошера-3 отвдоки вече са със оплодени майки и снасят чакам другите тази седмица да се оплодят дано времето е хубаво.
Ако имаш място в магазините и акацията не е приминала не бързай. Миналата седмица при нас премина рапицата и я извадихме. Не е чиста и не се озахарява бързо. Така или иначе чиста акация няма да извадим таз година или ще е много малко и по-добре с едно въртене да минеш.
рано е още за запечатана акация, та тя все още цъфти и отделя нектар ;) сега просто се радвам на пити пълни с нектар и следя да имат място къде да го "простират" hi; а те си знаят работата - носят всяка минутка и вентилират усилено.
даже в такъв период не обичам да ги закачам много много че всяко пипане и опушване води после до доста труд от тяхна страна да поправят това което съм им причинил blush; но акациев мед ще имааааа :laughing:
При нас акацията се смеси с рапицата, и днес бащата каза, че и акацията е към своя край, почнала да почернява... Та ще видим утре колко чиста акация са събрали за седмица в магазините, и това ще е от нея.
Ще чакаме липата вече. ;)