В една от книгите си д-р. Пламен Христов казва, че ако няма майка в един кошер, то пчелите не работят....така че по време на паша си требе майка да има.
запечатан маточник е напълно достатъчен според проф. Кашковски, така че експериментирайте и споделяйте :)
09.04.2019, 20:19
barkov1982
Цитат:
Първоначално публикувано от Pero Melifero
запечатан маточник е напълно достатъчен според проф. Кашковски, така че експериментирайте и споделяйте :)
Гореспоменатите са работили с различни пчели.
09.04.2019, 20:21
jdrumev
Цитат:
Първоначално публикувано от barkov1982
Гореспоменатите са работили с различни пчели.
Какво им е различното на пчелите и едните жулят и другите жулят.:ae::bigsmile:
09.04.2019, 20:24
barkov1982
Цитат:
Първоначално публикувано от jdrumev
Какво им е различното на пчелите и едните жулят и другите жулят.:ae::bigsmile:
Виж че се правя на умен и аз като теб, разтегам някакви работи които не разбирам
09.04.2019, 20:25
jdrumev
Цитат:
Първоначално публикувано от barkov1982
Виж че се правя на умен и аз като теб, разтегам някакви работи които не разбирам
Пери,пери аз те чета тебе редовно.:bigsmile:
10.04.2019, 06:34
Вълчан
Цитат:
Да,но след като се излюпи майката няма ли да го дигнат нагоре ако се ползва ХР?
Странното е, че не този мед отива за пило. Правил съм го този експеримент. Пчелите са изтощени и намаляват, майката снася много, няма кой да работи на вън.
10.04.2019, 08:10
jdrumev
Цитат:
Първоначално публикувано от Вълчан
Странното е, че не този мед отива за пило. Правил съм го този експеримент. Пчелите са изтощени и намаляват, майката снася много, няма кой да работи на вън.
Опитвал ли си след като по-снесе майката да разцепиш пилото с меда?
10.04.2019, 09:26
Вълчан
Цитат:
Не съм, но не вярвам, че ще има някакъв ефект. Преди акацията, изнесох майката с една пита в нуклеос, сложих една изградена пита и след акацията; оплодена майка и плодник с мед, а в магазина въздух.
10.04.2019, 09:28
Трендафил Дончев
Цитат:
Хайде разясни този метод. Проявявам голям интерес да разбера как го правиш и каква ти е целта, а най вече резултатите. И не ми отговаряй с въпрос. ;)