Каква интересна логика и практика.Ами той акара не беше ли мутирал ,прехвърляйки се върху медоносната пчела само преди 40-50г.Може да съм чел на грешното място.:laughing:
Преглед за печат
Каква интересна логика и практика.Ами той акара не беше ли мутирал ,прехвърляйки се върху медоносната пчела само преди 40-50г.Може да съм чел на грешното място.:laughing:
Наистина ли го вярваш това.
Нямам основание да не вярвам.В моя род имаше пчелари от 40- сте години и от тях през 1990г чух ,че в по- стари времена не го е имало.За България говоря.
Ок. Не споря. Честно казано нямам представа кога са се появили нито пчелите, нито акарите. Но това си е техен проблем. Явно и моите пчели са мутирали.
Здравейте!Вчера си купих от Плевен устройство за опушване с парафин/не знам как се казва,струва 140лв./Някой от Вас би ли споделил своя опит за работа,и по точно какво количество парафин и какви вещества се слагат, без амитраз;кое е подходящото време за третиране ,и колко пъти?Благодаря Ви и успешна с много мед 2015 година!
В първото си мнение в този форум казваш, че истински пчелар не би си сложил пчелите в сандък обработен с парафин и а във второто си мнение искаш рецепти за "опучване" с парафин. Предлагам да си избереш позиция по въпроса.
Потърси във форума има доста рецепти. Ползвай в търсачката мъглообразовател примерно.
Благодаря за съвета.Обясниха ми,че препарата за лечение се вкарва чрез изпарение на течен парафин.Ако има нещо друго моля споделете.
Интересно как се купува нещо за 140лв без да знаеш поне как се казва ,без да имаш предварителна информация за това как действа и неговата ефективност
Да не е за тимол.