Ниският % на захар в сиропа при късно есенно третиране може да доведе до повторна кристализация на ОК
Преглед за печат
Благодаря на всички Ви .Ще следвам съветите .За първи път използвам Ок .В някой от постовите четох за количеството на водата ,захарта и ок .и така го забърках с големя черпак.Ще се поправя .А сега ако още някой има добро желание за по обстоен съвет,ще се радвам.
Крадено от фейса. :bigsmile: https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...73&oe=589F355E
Днес времето беше подходящо за третиране с ОК чрез изпарение. Пускам снимки на маската и филтъра които ползвам. За 2 ч. и 30 мин. третирах 263 семейства . Има сигурни защитни средства на пазара, така че смело работете с ОК, останаха 43 дни до снасянето на първите яйца от майките.
Ползвам изпарителя на Лега, пистолет с горещ въздух. Има хубави снимки на сайта им и клипове в мрежата.
Днес и аз третирах чрез изпаряване на ОК.Времето при мен беше подходящо.
Какъв е метода при работа с изпаряване на ОК?Тоест затворени или отворени трябва да са входовете при изпаряването?Ако са затворени за какъв период от време?
Красимире , много добро решение за самоделен изпарител.Ще взема и аз да си направя една такава самоделка и ще пробвам.