https://www.pariteni.bg/novini/pazar...-dynoto-233460
Преглед за печат
Цените на едро у нас са 3-3,20лв, а в Румъния, Гърция и Турция 10-12лв и нагоре!!!!!!!!!! - доста интересно твърдение/съждение!!!....тоя инж.Михайлов има ли връзка с главния мозък според Вас???...че то, ако е така, аз моя мед през Дунава ще го пренеса на ръка, за да го продам в Румъния по 10лв. килото!!!
Ами пренеси го де? Те да не пасат трева? Да не мислиш, че си първия с такива мераци? Даже може да го занесеш в Швеция или Норвегия. Там килото е по 30 евро на дребно. Успех!
Логично е да има нещо такова. Аз лично съм питал сръбски пчелар преди две години на колко го дават и той каза 4 €. На дребно им е 10 лева. Румъния, Гърция и Турция са малко по друга бира и цените поне на дребно са по високи от нашите 2,3 пъти. Та и изкупната цена ще е някъде там.
Така е! И аз съм говорил с колеги отвсякъде. Ама при тях има ред. Сиреч имат организации и т.н. При нас вода няма, камо ли ред. Дано тоя въпросния министър, му дадат поне 30 години. Та да послужи за пример на останалите дерибеи. Дето ни лочат кръвчицата!
Ако има такъв голям марж м-у цената на едро у нас и в Румъния, не е ли логично да дойдат румънските прекупвачи у нас, и да ни изкупят меда на по 5-6лв., отколкото да го купуват техния на по 10, че и 12лв. на едро!!...румънците са същите съдрани цървули като нас, че и по-зле...имат 3-4 по-големи града с хубави доходи/икономика, всичкото останало е в киреча.
Дано, ама едва ли? Тия се изплъзват като кучка от ......нали? Иначе меда ми се струва, да не кажа, че съм сигурен си е манипулация с цената. Обясняват ми го, уж се съгласявам, че ми се вижда вярно, но нещо ме кара да не се съгласявам. Преди няколко години имаше доста мед и цените бяха къде, къде по - високи, а сега на тоя дефицит на мед - най - ниската цена.
Излизайки от Румъния и влизайки в България имаш чувството, че влизаш в селска махала. А какви китни и красиви селца имат само. Ето:
https://www.youtube.com/watch?v=lKD9...ature=youtu.be Да виждаш някоя съборетина?