Като за начало направи... това. Ще копаме с мотиката, че билета за болшой театър ще е скъп.
Преглед за печат
Като за начало направи... това. Ще копаме с мотиката, че билета за болшой театър ще е скъп.
Здравейте.Каква е тази руска телевизия?Нали ги забраниха?
Прикачен файл 11007
И другата страна.
https://www.youtube.com/watch?v=w0XAnd4r33A
Бати Пейчо, научи ли английския в UK?
https://www.youtube.com/watch?v=xguam0TKMw8
https://dariknews.bg/novini/bylgarii...krajna-2303179
п.п. Незнам дали Пеков го е казал или журналистът,но това ме отврати.
Ако европа не даде пари,няма да помагаме на Украйна!
Който и да го е казал..........
Всъщност,какво ли се крие зад таз "солидарност":laughing:
Аршина е двоен, троен и винаги е бил.
Как ли се чувстват пенсионерите и хората, работещи за минималната и малко над нея заплата?!
След оповестената 40лв./ден помощ за бежанците от Украйна!
Ами, бежанците от Сирия и региона, какво ли получават, освен миши опашки и тем подобни?
Нали и едните, и другите бягат от война?
Ей такива, едни въпроси...
Тия пари ще се усвояват от хотелиерите.А бежанците, майки с деца не виждам как ще се оправят само с тия пари."Бизнесът" ще открие безброй работни места на минимална и под нея (без осигуровки) работна заплата."Бизнесът" ще поиска компенсация от държавата."Бизнесът" ще прави гуша и от тая трагедия.Е ако и помощ от Европа дойде, бая "бизнесмен" ще се замогне.Евро програмите са отработена дейност.Бог да пази бежанците от българския "бизнес".
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022...ari_v/?ref=rss
"Даниел Лорер подчерта, че за момента освен енергоносителите няма други суровини от първа необходимост, от които България да е зависима от Русия."blush;
Нафтата 3 лева , олиото 6 лева, хляб "Добруджа" - 2.40, всичко хвърчи нагоре, като руски ракети над Украйна , само заплатите са стабилни и не помръдват, като четворната коалиция в България !:(
Къде ще работят бре? Като всичко ще се срине до
Месеци! Туризма е под въпрос,вноса на материали ,също. От къде нашият продажен бизнес , ще вземе сега суровини ? От щатите или Китай, Русия,,?Малко избързахме ,още не сме развили копаенето в Марс,,!
Не можеш да произвеждаш, без да си купиш нещо от Китай. В момента е още по-валидно, защо вече и от Украйна и Русия не може. Имаме голям печеливш от войната и това е Китай. Но пък може да е за добро. Крайно време е Европа да се стресне и да започне да работи и произвежда от нулата, а не да чака някои някъде да и произведе полуфабрикатите и нискотехнологичните стоки. Още повече, че от Китай стоката започва да поскъпва здраво - и китайците вече не искат да обядват само гарнитурата. От ученик все на времена на промени ми върви, явно така и ще е до края.
Чета нещо, че Катар ако доставя втечнен газ иска да е на дългосрочни договори, Азербайджан преди време каза, че и те искат на дългосрочни договори ,Русия отдавна го иска и това е проблем от преди време.
Що така всички бягат дългосрочно от честните ти борси де обясняваше а газа се дига , тока се дига .Какво ще произвеждат от нулата като няма суровини а тия зелените енергии нали и те трябва от суровини да се направят.
От нулата ли?!?
Вече нито Кремиковци можем да пуснем без украински въглиша от Донбас, без желязната руда от Русия. За Лесопромишления в Силистра да не говорим без дървесината на Коми. Ще "дяламе" електроника с китайски микропроцесори, внесени с триста зора, от които 1/3 не искат да се програмират.
Каква нула, кви пет лева? Ние сме две педи в киреча!
Грешно си ме разбрал. Европа не почва от кота 0, все пак оттам тръгва индустриалната епоха. Говоря да си затвори веригата на производство от нулата, като я започне от етапа добив на суровини, а не както досега някой друг да и ги осигурява. Създалото се положение обезсмисля до голяма степен и плановете за "зелен" преход към въглеродна неутралност. Това последното означава само едно - ще оставим на децата и внуците си предпоставки за климатично бедствие и за по-лошо качество на живот. Въглеродните квоти вече поевтиняха в очакване смяната на стратегията.
Тези, които цитираш, са продавачи, а не купувачи. Да не си се загрижил за техните интереси? А цената не се вдига заради борсите, а заради недостатъчното предлагане на газ, петрол и въглища, което се оказа оръжие във войната на руския държавен капитализъм срещу либералния капитализъм на Запада. Първото носи диктатура, второто - либерална демокрация. На мен в диктатура не ми се живее, не е като да не съм я видял, а и още си носим последствията от нея. Гледам и младите бягат към демократично устроени държави, а не към Русия, Белорус или Китай. И двата вида обществено устройство имат недостатъци, но демокрацията има повече преимущества и е по-конкурентна откъм качество на живот, а губи откъм силова структура. Това показва досегашният исторически опит.
При цена от над три лева за гориво, два за захар и т.н. очаквам и за пчелния мед такива опашки. Дано без жертви. Обаче, ако някой си мисли, че се приготвя за неизбежното дълбоко греши. Спре ли продоволственото кранче- жална ни майка!
https://www.24chasa.bg/region/article/11094818
Войната само привидно е в Украйна, но всъщност вече е световна, макар все още студена. На война ще има жертви, както винаги. От която и страна да се намираме, жертвите са неизбежни, ако ни се размине само със студ и глад за няколко години, леко ще минем, такъв ни бил късметът, да живеем в интересни времена. А пък неутралитет означава да те бият и от двете страни. Вече писах - дошло е време разделно, а ние отново сме разделена нация. Каквото и да изберем, ще има застреляни в гърба от свои - ей за това най ме е яд.
А защо ли изобщо си мислите, че има някакво производство у нас?
Е, то има, ама пак влизаме в дълбоките дебри на колониализЪма.
А защо ли си мислите, че и лайняна клечка зависи от нас, и политиката на правителството ни?
А защо ли бат Тянко се кори за цената на шекеря, та да актуализира и цената на меда?
А защо вече нямаме добив и преработка на черни, цветни и благородни метали???
Защо нямаме вече земеделие и животновъдство?
Едни такива прости въпроси, на които едва ли някой може да отговори еднозначно. :)
Украинците поеха най тежкият удар от игрите на големите, но както се вижда ще страдат всчки обикновенни хора, кой повече кой по малко. Гледам много се е изписало, но не вярвам няой да е познал. Ние колкото и да си мислим че знаем всичко, дефакто сме много далеко от истината. Най жалко е за тези хора, на който и е отнет целия живот и са принудени да бягат.
Квоти,квоти си нямаме!Ерогейците ни превърнаха в консуматори.Ще ядем френски картофи невиждали Франция..........
Вчера четох,че кокорчо бил готов да плати 260 000 000 глоба от нашия джоб,заради това,че искаме да произвеждаме нещо си с батерии произведени в България."Нещото"трябвало да се произведе от вносни батерии иначе секс.....
Не се коси. Нали вече си си подготвил калашника.
п.п. Мнозина сме избрали да не избираме страна. Ако се наложи ще бием и двете. За сега само "журналистите" и "експертите" са за бой. Мислят , че имат пред себе си цял народ идиоти. Нека си продават задниците .Но защо да ни натрапват гологъзието си.
Хм, аз до миналата година имах кобила. Ама я бях оставил през нощта вързана на дълго да пасе и сутринта я намерих умряла. То се предполага, че оцелелите няма да са много и все ще се намери някой и други впрегатен добитък. 20-те, 30-те години на миналия век, по-бедните селяни са правили "меджия"- коопериране на 2-3 семейства, заедно с инвентара и добитъка и са работили "днес на моето, утре на твоето" и така. Само 'дето са били семейства с по 7-8 човека работна ръка...
Тогава нещата са били други.
Как го виждаш, България точно сега да се самоотлъчи от НАТО за да пази неутралитет?
М-у другото, в момента НАТО е в неутралитет. НАТО не воюва. Войната е м-у Русия и Украйна ( е... официално ).
Ако НАТО се включи във войната, чрез някоя страна членка, следва трета световна и няма начин Б-я да остане пас в някоя изба.
Санкции на Русия се налагат от ЕС, САЩ и др...
Харвард няма нищо общо. Мнозина и там биха се засрамили от неговата дейност. Не случайно му викат простоКирчо. А за краткото време през което се изявява успя да цуне северомакедонски задник, а сега се чуди как да пролее и българска кръв в една чужда война. Апропо. В родата му да няма комунистически произход? Толкава интернационализъм само от Маркс и Ленин може да е прихванал. Либерастите са новите "комунисти".Добре , че зимата си отива и няма сняг за топки.;)
Начи за последното си много прав. От българката по арно няма. Особено онаа дето беше на социалистическите два лева! Относно гъркините, колкото и узо да изпия, българско или тяхно си, хубавици няма да ми се видят. Иначе истинското оригинално Узо няма аналог. Защото се произвежда от точно определено място със защитено наименование.
От българското по-хубаво няма.;)Ама като ме черпят с узо не мога да откажа. А ако ми подарят някоя бутилка ще си я пия с маслинки и гръцка салата .( Тия морските дарове и риби не ме влекат.) А тия благинки вървят с гръцка музика. Ако си говорим честно въпреки патриотизма предпочитам гръцкото море пред нашето. В Гърция ме гледат като клиент , човек. На нашето море като на досаден бунак от който трябва да изтръскат и прахта от джоба.
Относно гъркините? Нали знаеш , че по-хубаво от чуждото няма.:ae:
"Особено добре познато е узото, произведено на остров Лесбос." https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B7%D0%BE
Чети зуница, чети!
бат Тянко, един грък ме убеждава, че узото се прави с "анатол", нещо растително, което растяло само на остров Анатол, а мастиката я правят с анасон, като последното се синтезирало по химичен път.
Ама много знаят тия гърци...:bigsmile:
П.п. То и онова кафе, дето минава през всичките черва на едно животинче, няма аналог, ама аз не пия от него.
..........
Седи си един грък в таверната и си пийва узото.До него се присламчва англичанин и на "световния език" английски му казва:" Искаш ли да ти лапна оная работа?" Гръкът става и като го почва .Бой! Бой! Измита с него таверната и го изхвърля на вън.Другите гърци го питат озадачено: " Какво толкова ти каза тоя педерунгел?"
Не го разбрах .Ама май нещо за работа ми се причу!
Ние говорим за наслада за окото? Нали така? Това не бива да включва наслада и за някои други "сетива". Например душа, интелект или вкус. Рядък случай е много красива жена да е изпълнена и с изключителен интелект. Тогава иде реч за безценен диамант. До такава хем ще се чувствам грозен, хем прост. Абе не е лошо да е красива, ама по-добре е да е порядъчно благородна.
Ако това, което е добре отзад е добре и отпред ,светът ще е пълен с красавици. А когато няма красавици е пълно с "чаровници". Особено нагъсто са "чаровниците" в Англия. Френските крале през средновековието са забранявали да се наемат гувернантки от Англия. Грозотата им оставяла трайни увреждания на детската психика.;)
Прикачен файл 11010
Прикачен файл 11011
Прикачен файл 11012
Първа пролет.
Вчера завършихме дворчето на един полицай.За него остана двора а за мен част от парите които ни плати.
Прикачен файл 11015
Прикачен файл 11016
Прикачен файл 11017
Прикачен файл 11018
Прикачен файл 11019
Това не го показвам с цел да се хвалим.Който иска да се възползва.При мен идеите са пезплатни.
Една женица която продаваше билети беше казала следното :Да му кажа добър ден трябва да ми даде 1 лев.
Това момче мисли по друг начин.Цитат:
Първоначално публикувано от zapstojan
Прикачен файл 11020
Прикачен файл 11021
Прикачен файл 11022
Щом такива големи държави се подават на провокации какво да кажем за една малка и бедна държава ?Цитат:
Нали така гласи и поговорката че гладът бил по силен от тока .Бележките , бележките са виновни.
Едва ли тези с топките са отишли в тази виелица на разходка до Шипка?
Ей не го пропусна тоя Путин.С него ставаш. С него лягаш.Или беше обратното? Името свещено все повтаряш.То е мантра за вътрешно спокойствие. Предлагам от утре и преди храна да го споменаваш.Та дано все нещо от хранителните стоки поевтинее.За радиото и телевизора нямам предложение.Той все си е там.Храни новините на "правдивите" журналисти и "експерти". Ей тоя Путин ако знаеше колко е тачен у нас?
Апропо.А сещаш ли се да благодариш на бащицата Байдън за светлото бъдеще което ти е осигурил?(на който може да си плати светлото)Не е лошо и него да споменаваш в противовес. Та да видим колко е по-добър от любимеца ти Путин.
Само в Байрактар ни е надеждата.Дано братска турция да се смили над нас.Цитат:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91...0%B0%D1%80_TB2
Пак започна с мантрите!
Явно проблема ти е, че чакаш друг да ти осигури "светло бъдеще".
С мантри и чакане няма да стане.
Взимай пример от мен: Купих си мотофреза.:yahoo:
Сега като се стопли ще я запаля, ще запретна ръкави и ще разора целината. Така се прави.:ae:
Чел ли си "Разораната целина"?
Разбра ли, че украинците са в контра настъпление?
Сега като стигнат до Москва....
А?
Това за котката в ъгъла забрави ли? Сега украинците са в ъгъла.Да видим колко страшно драскат. Все ми си струва , че пробият ли обсадата ще ударят един бяг на запад.Ти до къде очакваш до стигнат? На Изток ли ще идат или на Запад?Това в случай , че пробият,де.
От десетина дена се замислям,кой гине в тоз конфликт-война.........и колкото повече мисля,все повече си мисля,че Украйна,след 10-20 години ще е новата "Германия",но не "построена" от америка,а от Русия-Китай.......
Ей,едни такива фантазии ми идват,към края на чашата вино....:laughing:
Наздраве!
Колко бяха излъганите ? Всичко се повтаря. Или както се изразява народа :Същата боя друг цвят.
https://www.youtube.com/watch?v=B05wVJfvezo
https://www.youtube.com/watch?v=5lElxhGRcUA
100янчо разкази нещо повече за това чудо на техниката.Това било централния радар на руските космически сили.Единственото което се казва в клипа който немога да открия е че имало още няколко етажа под земята.Също така говорителя казва : Научихме се да виждаме зад хоризонта.Системите разпознават какво лети зад хоризонта.
Прикачен файл 11032
Ако знаеш нещо за Руските градовете под земята.Някъде на север били.Да асподелиш.Единственото което ми каза един украинец е че охранявали една ограда да не може никой да я премине.Студът бил -25 градуса и караула се сменял на всеки половин час.Още каза че имало някакви градове под земята които нямали имена а номера.Като град N 25 ,18 и т.н.Отоплявали ги на газ.Можело да се разхождаш с кола в тях.Може би това ги интересува американците.
Някъде се разказваше че когато Садам го свалили от влас американски войници влезли в подземията на музея и вземали точно определени сандъци.Останалите сандъци въобще не ги погледнали.
Чрстита ви пролет.
Прикачен файл 11055
Прикачен файл 11056
Прикачен файл 11057
Олиото нещо го няма.Рафта празен. Само на полския рафт има олио.
Прикачен файл 11141
Прикачен файл 11142
Станали сме известни. На текевизор от 3000 пари Отначало си помислих че е някакъв фантастичен филм.И след като видях натписите ппо стените се досетих.Голямо качество на картината.
Прикачен файл 11143
За тези които не се досещат.Това отгоре е отвътре е това отдолу отвън.
Прикачен файл 11145
Какво още виждат аннгличаните от БГ?
Прикачен файл 11146
Прикачен файл 11147
Прикачен файл 11148
С пожелания към всички пчелари и те да гледат Бъргария на такъв телевизор.
Здравейте.Вчера изгледах няколко кипа с контактьора Ирина.Ако се приеме за вярно това което тя казва това би означавало че ското човечеството няма да полети в космоса.Да започна с това че същата твърди че е била на Луната на Марс и на още много други планети.Полетът и до Мар се е усъществил с помоща на някакъв неен приятел пришелец на име Кирхетон който имал личен коръб от най виш клкас.В този си пост ще обобща чутото от няколко клипа в едно.Та стигаме до момента когато по нейна молба с Кирхетон отиват на гости на планетата на така извесния Митй за който е писано в темата извън земни цивилизации..Той ги посреща като и отговаря на няколко предварително подготвени въпрос.Като цяло Митй се чуства засегнат по начина по който капитан Бил се е отнасял с него.Другио интересно което казва е че хората от земята губят много космически кораби поради техническа грешка на бордовия комяютър.Казано направо корабът си лети на където си пожелае.Ако в кораба има пилот той ще коригира грешката.Причината била че нашите компютри били на много носко ниво.Също така казва че има нови закони от галактическата федерация.Те гласяли следното: Космонавт без защитен костюм който да бил напрабен по неговите размери нямал право да лети.И същества като нас нямали право да прибивават на чужда планета повече от три часа.Ирина го попитала кое било любимата храна на тяхната планета?Отговора бил че имали нещо наподобяващо нашета тиква.Тоест тиква с мляко и аромат на плодове.Още казал че в тяхното меню присъствали най различни грудки ,плодове, и мляко.Казл че имали някакви малки животни които роботи ги доели на космическите кораби и така се сдобивали с мляко при полети.
Мисля си че това ако е вярно скоро човешки крак на Луната и Марс няма да стъпи.Като се има предвид че според думите на Ирина , Луната влиза в този галактически съюз а Земята още не. Първо ние трябва да искаме разрешение от съюза и ако ни разрешат имаме право да посетим Луната само за три часа.Извода според мен е че не си заслужава да влагат толкова сили и само да си направиш няколко снимки на Луната. Бил зададен и такъв въпрос . Дали е вярно че на тъмната страна на Луната имало много голям кораб който бил повреден? Отговора бил да но това не бил цял кораб а останки от Такъв . Във войната която се водела преди 12 000 години позната ви в библията като всемирния потоп.Казал че роботите когато почиствали останките в кратера останали не почистени.
П.П.- При полета си до Луната ирина вияла и докоснола някакава неработеща американска сонда.Този Кирхитон и казал че на Луната те били пвече отколкото били заявени но повечето не работели.
Забравих да кажа че Митй казал че техните кораби летели по маяци.Например всяка планета имала свой неповторим магнитен сигнал по който корабите им се ореантирали .Вие рекъл още не разполагате с такива уреди.Дори един астероид си има свой сигнал.
https://www.youtube.com/watch?v=LX24LxwGYqE
Здравейте.Ако някой може да обясни какво правят емигранти във военен камион ?Някак си не се вързва .
Цитат:
В булгария няма ли емиграска полиция?
Или тя се нарича беженска ?
Здравейте.Не можах да намеря темата за микроскопа.Ще кача клиповете тук.Ако някой все още се интересува как се прави микроскоп от USB камера.Клиповете са стари но са още актуални.В края на клиповете се вижда как работи микроскопа.Той е с около 1.5 мегапикселова камера.
За тези които не знаят как се обновява страницата.Докато сте чели и някой е качил ново мнение вие няма да го видите.Но ако натиснете оределен бутон страницата ще се обнови с всички нови мнения написани до в момента.При мен това е клавиш F5.
https://www.youtube.com/watch?v=mvMfk5ip8QQ
https://www.youtube.com/watch?v=fbbvK7AmtDc
Тука му е мястото на туй писание.Не е като да цвъкаш където ти падне.Та тука и ще ти отговоря.
Бая ти Боян е TSC тука и се държи прилично.Това не се нуждае от повече пояснения за мислещите хора.Относно наричаната от тебе джендър идеология промяна няма. Няма и да има.Проклетото от Бога извращение не може да го пробутваш отново и отново.А бе ти не прочете ли най-после за Божието наказание над Содом и Гомора? Май по-лесно се пише отколкото чете.blush;
Да не си решил да провериш що има под полата на кака ти Курнелия? Нещо джендър ли ще търсиш там? Все къде нея извърташ приказката.Чу Кур нелия и веднага го затърси тоя... То бива джедър бива , ама ... чак пък там да го търсиш.:laughing:
Като стана на въпрос, че е по-лесно да се пише....
В крайна сметка цената на олиото пораснала ли е или не е?:crazy:
Ако цената на олиото не е пораснала, рублата поскъпнала ли е, или "Току цената на парата е паднала"?
П.п. Ще се окаже, че писането не е толкова лесно колкото си мислиш! То епитети, епитети, епитети... - това е лесно, ама не е писане.:rtfm:
Трудно включва-аш...Цял ден те чакам за да кажеш , че нищо не си разбрал.Ама си е за твоя сметка.Цената на олиото е част от цените на храните.Цените на храните са са част от цената на енергията.А енергията? Внимавай.Цената и се определя от политически решения, които нямат нищо общо с "пазара".Та тия политически решения на джендърския елит, който е яхнал САЩ ще ги плащаш ти. crying;А сега включи защо като скочат цените има инфлация.Защото парите се оказват без стоково покритие.Колко пара пръсна правителството до сега? Раздава наляво на дясно защото знае за разлика от тебе , че тия пари днес не са това, което бяха вчера и няма да са това което ще са утре.Обемите на хартията ще надхвърлят покритието със стоки.Стоките ще са кът. Хартията бол.
И понеже споменах политически решения.Русия се върна към златния стандарт.Ако го наложи печатницата на долари ще се "изпоти".Те и затова се бият в украйна.Ама на украинците им плащат с хартийки за кръвта която проливат. Ние дано минем само с "олио"то много мераклии и унас да плащат с кръв , ама не с тяхната.
п.п.Още записват за чуждестранния легион на Украйна. Да не пропуснеш.:laughing:
Тука се чудя за "търпението" ли да ти благодаря или за безочието и наглостта. :tres:
Това не ми звучи много убедително. Политическите решения ги нямаш за нищо.
:laughing:Тука направо уби слона!
Винаги ли когато скочат цените има инфлация?:crazy:
"Какво представлява инфлацията?
Общо увеличение на цените
В една пазарна икономика цените на стоките и услугите могат винаги да се променят. Някои се повишават, други се понижават. За инфлация говорим, ако е налице общо повишение на цените на стоките и услугите, а не само на някои отделни артикули. Тя означава, че за 1 евро днес можете да купите по-малко от вчера. Иначе казано, с течение на времето инфлацията намалява стойността на парите."
Ти па що имаш против него? При мене не минаваш. При него ли ще опиташ. Важното е да си намираш повод да лееш помия във всички теми. Какво стана ? Кога ще ти правим изпращане за Украйна?
п.п. Нали съм ти обещал на всяка твоя помия кофа студена вода.;) Трябва да има чистота в края на краищата.:laughing:
Нещо да допълниш?
След като се справи с инфлацията.Остана да се справиш и със статистиката.
https://dariknews.bg/novini/bylgarii...2022-g-2306923
п.п. Плодовете на демокрацията не винаги са сладки.;)
Като плюеш нагоре нали се сещаш що става? ;)А оценката на охлюва за полета на орела ти писах колко струва.:laughing:
Давай нещо смислено най-после. Вече забрави и Путин да споменаваш. Той го е ударил на живот без тебе. Или още дъвчеш на Курнелия нещото дето го търсиш там? Що стана бре? Само до тук ли ти стигнаха възможностите? А-а... Остава да оправиш статистиката. Размърдай това в главата, де!:( Та кога щеше да идеш в Украйна?:laughing:
Стана ми смешно.
Прикачен файл 11180