Е те всички се бъзикат в БГ-то,но като им упре яйцето до гъзо почват да искат Бойко да им помогне...:bigsmile:
Преглед за печат
Е те всички се бъзикат в БГ-то,но като им упре яйцето до гъзо почват да искат Бойко да им помогне...:bigsmile:
Жена ми се ваксинира в неделя /с Астра/. В понеделник не можа да отиде на работа - не беше добре. До вечерта се освести и вторник тръгна на работа. До днес още и е болезнено, позачервено и твърдо мястото на инжектирането. Нейна колежка два дни не стана от леглото, друга пък кукуряк - нищо и немА. Явно за всеки ще е различно. Аз смятам да не бързам - да видим как е работата с докторите и даскалите, те ще са ни опитните мишки.
Днес нещата вече са в норм с меня.Болката по тялото почти я няма и бодежа в очите.Чувствам се както бях преди ваксинацията.Вчера при Цветето Ризова имаше някакъв доктор за който Бат Тянко загатна снощи.Тоя каза,че такива усложнения имали хора със страх и лабилна псикика...:bigsmile:Може да е прав човека,но пък всите де се всксинирахме в работа да сме такива не ми се верва...:bigsmile::bigsmile:
Аз съм с ваксина на Пфайзер от 22.01.2021г., а от 12.02.2021 г. съм и с втората. Не съм имал никакви проблеми. Единствено ме наболяваше мястото на убождането (нормално, все пак е мускулна инжекция). По препоръка от лекари, три дни преди ваксинацията пих по едно хапче Ксизал. Третото се пие сутринта в деня на ваксината, за предпазване от някаква алергична реакция от ваксината. Засега всичко е ОК.
Шегувате се вие,но поинтересувайте се ,колко хора умряха,вследствие на ваксината,тук в БГ .
https://debati.bg/smartnite-sluchai-...znaem-za-tyah/
Умишлено не се дава инфо за бг,но зная случай във Варна ,от миналата седмица,в Силистра също,но не се бие тъпана,умишлено за да се заглуши истината !
https://www.facebook.com/kauzabulgar...8795035652219/
Най-голямото количество заявено от правителството е от тая ваксина:
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie...s-neia-6121663
С толкова много хора съм контактувал и нямам почти положително мнение за ваксините. Аз лично няма да си слагам ваксина, защото не им вярвам какво ще ми сложат. Както и не вярвам, че помагат. Толкова противоречива информация, и си мислят, че ние сме опитни зайчета.....
Разбирам за какво ми намекваш, и наистина това е един от начините да ни принудят. Много пъти съм мислил на тази тема и как бих реагирал , ако ми кажат, че трябва да си сложа ваксина, иначе да си търся работа. Все още нямам категорично мнение по въпроса дали ще си търся нова работа. А ти как би реагирал, Ачка?
Имам много горчив опит и спомени от противогрипни ваксини и ще Ви ги споделя. Почнах на сегашната си работа по средата на 2014 г. и като нов служител, не ми се полагаха ваксини. Нямах проблеми през зимата с гриповете. Следващите 2 години си слагах(2015 и 2016 г.) и много добре си спомням , че се разболях по 3 пъти всяка година и двата пъти опира да мра, образно казано. А бях млад мъж в разцвета на силите си и спортувах активно. След втората година развих двустранна пневмония и бях на системи около 2 седмици ранната пролет. От тогава не съм си бил такива ваксини(ваксините са скъпи и едни от най-добрите) и не смея и да си помисля за ваксини, защото по принцип не боледувам често.
Та моя опит ме кара да мисля, че точно ваксините ми "помогнаха" да мина гриповете много трудно.
Едва ли, по-скоро зависи от организма на човека. Както и при заболяването - едни го прекарват по-леко, други по-тежко, а има и такива, които си "заминаха". Няма 100% гаранция и при ваксините. На едни се отразява зле, на други - нищо.
Аз, предполагам, че съм минал през болестта и то на крак, без симптоми, имайки предвид, че точно в пика имах нон стоп контакти с колеги, проявяващите симптоми на следващия ден. Не съм си правил тестове за антитела и не мога да съм категорично сигурен, но ще се ваксинирам. Според мен по-добре с ваксина, от колкото без нищо. Т.е. ваксината ми дава някаква надежда, пък било тя и минимална.
Въпрос на гледна точка. ;)
Аз ще се ваксинирам по една съвсем тривиална причина - жената много настоява. Та съм и обещал, за да не си създавам излишни драми.
Аз бих изчакал докато ъпгрейднат ваксините, все пак при първото поколение чипове е нормално да има най-много бъгове Ще чакам нещо v2.0 или v3.0 :bigsmile:
Я раздуйте къде ще гонят от работа ако откажеш да се ваксинираш, аз само за Ватикана чух нещо? То от тукашното присъствие едва ли някой работи там де, ако има някой обаче е кофти тръпка :(
Всеки има различни занимания/работа. Примерно си изпълнител на услуга в някоя фирма. Казват ти, че във връзка с противепидемичните мерки, има нови вътрешни правила - анекс към договора ти, наложен от форсмажорни обстоятелства. Не си изпълняваш договорните отношения - оставаш без 'ляП. Имаш ли нужда от още сценарии? ;)
Това не е форсмажор!
Инак сценарии дал Бог, може и извънземни да кацнат ;)
Не съм много сигурен, но единственият начин да те уволнят е ако стане задължителна ваксинацията на национално ниво и отказа ти да се ваксинираш да се използва като основание да те освободят. И тук има много ако. Примерно ако си ТЕЛКаджия може да ти пръднат на ...., което ме подсеща, че сигурно сме една от най-болните нации в света, сигурно всеки 5-ти е с ТЕЛК, всеки подсъдим неизличимо болен, останалите "здрави" всеки с хронични заболявания и алергии. Аз може да съм алергичен и да ме е страх за живота ми, хайде накарайте ме да се ваксинирам, уволни ме и ще съм дискриминиран. Да не говорим че ни шефа ти, нито колегите ти, нито контрагентите ти имат право да знаят здравословното ти състояние. А който го е страх от другите, да ходи да се ваксинира, нали затова са ваксините в края на краищата :laughing:
Астра зеника влияе на Дестиболарния.Това е мо е приклякване с левачката...;)Ама как ти светва не е истина.Чувстваш се 20% по пълзотворен,но не е така...;):bigsmile:
Няма такива овчари има ТЦ специлисти дето могат да ти кажат де ти е уфцътъ/5 букви 6 грешки/,а не да я търсиш.;)И преди и сега марката е пара.;)Има хора Майсторе като теб с една марка 20г гледат овце/пчели/.;):bigsmile:Майстора си е майстор,в тоалетна да го заключи 1 месец гладен нема да остане....;):laughing::laughing::bigsmile::b igsmile:
Следейки информацията за ваксините и ваксинирането срещу Covid 19, у мен се породиха някои въпроси и потърсих отговори за тях!
Когато се ваксинирам:
1. Мога ли да спра да нося маска?
Правителството - Не!
2. Ресторанти, кръчми, барове и т.н. може да отворят отново и всички да заработим нормално?
Правителството - Не!
3. Ковид устойчив ли съм?
Правителството - Може би, но не знаем редица факти ...
4. Поне вече не съм заразен за другите?
Правителството - Не, все още можеш да го предадеш, никой не знае.
5. Ако ваксинираме всички деца , училището ще продължи ли нормално?
Правителството - Не!
6. Ако се имунизирам, мога ли да спра социалното дистанциране?
Правителството - Не!
7. Ако се имунизирам, мога ли да спра да дезинфекцирам ръцете си?
Правителството - Не!
8. Ако се ваксинираме с дядо, може ли да се прегърнем?
Правителството - Не!
9. Дали кината и стадионите ще отворят наново благодарение на ваксините?
Правителството - Не!
10. Нека поне ваксинираните да могат да се събират (събития, партита...)
Правителството - Не!
11. Кое е истинското предимство на ваксинацията?
Правителството - Вирусът няма да ви убие!
12. Сигурно ли е, че няма да ме убие?
Правителството - Не!
13. Ако статистически погледнато, вирусът така или иначе не ме убива, защо трябва да се ваксинирам?
Правителството - Да пазите другите!
14. Значи, ако се ваксинирам, останалите сто процента ще са сигурни, че няма да ги заразя?
Правителството - Не, никой не ви го гарантира!
Така да обобщим ваксинирането срещу Covid 19 !
Не дава постоянен имунитет.
Не елиминира вируса.
Не спира смъртта.
Не гарантира, че няма да заразите други.
Не изключва нуждите от забрани за събирания, пътувания и др.
Не премахва нуждата от закриване на бизнеси.
Не премахва нуждата от заключване.
Не изключва нуждата от носене на маска.
............blush;
На мен ми хрумна,че трябва да се пазим от имунизираните,понеже-те ще са приносители на вируса :)
Мисля,че този линк,ще даде доста отговори на въпросите на някои хора
https://novotopoznanie.com/why-are-w...-surprise-you/
До скоро смятах, че Ковид инфекцията се пренася само по въздушно - капков път (кихане, кашляне, слюнка и т.н.). След като прочетох някои статии, в мен се породиха някои нови въпроси!
Ето превод на част от една статия:
"Китайското правителство обеща да спре да използва анални тампони на американски дипломати, за да тества COVID-19, след като Вашингтон се оплака, че практиката е недостойна, съобщи Държавният департамент на САЩ. "
https://www.vice.com/en/article/bvxk...s-us-diplomats
Дали скоро няма да премахнат тестовете с неприятно бъркане в гърлото и носа ни? :P
П.П. По информация, тип "на ушенце" , турски, гръцки, македонски и сръбски гранични власти проявили засилен интерес към тези тестове... :bigsmile:
Тестът с пръста е 100% сигурен!!.....бъркаш с показалеца отзаде и после помирисваш - ако не ти мирише на нищо, значи си позитивен/ковидясал!!:laughing:
Що ми тури на обратно пръста като незнаеш на каво ударя?:laughing:
Заради горчилака, пък и заради това, че бях сигурен, че ще обърнеш мнимание на пръста, пък и за шоуто. Ти ся, ко, още един пърмак надолу ли искаш?;) И после, хич не се чуди, защо другаря Дончев те предупреждава за бан. Демек, ще каже, тоз форум го обърнахте на селско-махленска идилия, ай мирясайте за седмица две.
По пътя на третата вълна ми се наложи да се ваксинирам. По принцип не съм антиваксър, а и когато работата го налага няма как. Обаче тия пущини не стигат, и сега се чудя как да го направя? Утре ще питам личната де и ще проверя в РЗИ-то има ли начин да се запиша. Наскоро разбрах, че мой голям приятел и дългогодишен пчелар е починал. Жена му и щерката го избутали, ама той си отишъл за два дена. Голям човек беше, лека му пръст!
При предишната вълна на вируса, доста мои познати се разболяха и го преболедуваха, без да се изследват с PCR тест. Сега отнови се говори, че вирусът е в настъпление, но не се сещам за нито един познат, който да е болен.
Забележи къде са по графиките най много заболелите.Всички червни бастиони.Там където на хората им се втълпяваше,че няма такава болест и да не спазват правилата.Нямаш много познати вече защото 50% се разболяха,а другите 25-30% даже и не разбраха,че са го минали....3 месеца мисля,че трябва да минат пак да го хванеш...;)Не знам дали я има тая болест или е измислена,но гробищата се напълниха за няколко месеца от Млади и Стари.;)
98% от мрящите,мрът от страх от корона вируса,според мен и мисля само 2% от истинския вирус! Идеята е чипирането и 5G налагането,а паравана е SARS KOVID 19 ! А,че гробищата се пълнят-вярно е !
Ето нещо за ваксината 4 опасности крие тя-за сега !
https://www.facebook.com/anton.dimov...57939591743230
Представям си ваксина, толкова безопасна, че трябва да бъда заплашван да я приема!
За болест толкова смъртоносна, че трябва да се тествам, за да разбера дали я имам!
От няколко дни си мисля,че с тови Ковид,никой не говори вече за СПИН,който беше толкова смъртоносен и те ти,ново двайсе-попаднах на това
КАКВО НИ КАЗА НОБЕЛОВИЯТ ЛАУРЕАТ ЛЮК МОНТАНИЕ ЗА COVID-19?
https://www.facebook.com/tvalfa/videos/470082424038750/
Пpoфecop Дoлopec Keйхил
Инжeктиpaнитe вече са законно
гeнeтичнo мoдифициpaн opгaнизъм....
https://www.facebook.com/ANONYBG/vid...5778299650025/
Още инфо за ваксините !!!!
Д-р Андрю Уейкфийд обяснява защо ӎṞNА вḁкcинḁтḁ не е вḁкcинḁ.
https://www.facebook.com/58672300817...52222149826059
И така, аз го изкарах, макар и още да съм в болницата. Преди да вляза в болницата, работих цялата седмица все уморен, без да се усетя. Накрая ме тръшна с 39 градуса. На третия ден от температурата сатурацията ми падна и ходом марш в болница. Следващите три дни не ги помня почти. Помня борбата да се откъсна от кислорода и да ида до тоалетната и оттам обратно като риба на сухо пак при маската с кислород. Гадна работа. Здрав съм, нямам съпътстващи болести, почти не боледувам / веднъж годишно ако настина за ден-два/. Това нещо за малко щеше да ме умори. Без кислорода щях да съм труп на втория ден. Слава богу, не стигнах до интензивното. Не съм антиваксър, просто не успях да се доредя до ваксина. Вземете се ваксинирайте с коя да е ваксина, все е нещо. В момента в интензивното на болницата има и млади хора на 36 години, без съпътстващи болести, закачени на апаратна вентилация. Мои съседи по легло го изкараха много леко, въпреки диабет, сърдена аритмия и какво ли не още в добавка. В това време пък са погребали мой познат, як като бик, фитнесманиак и 10 години по-млад. Отиде си и един колега, също по-млад от мен, ваксиниран през февруари. През март погребахме мой набор, бивш спортист. Работата не е на майтап, направо си е лотария, през която всички ще минем. Ваксинирайте се, коя да е ваксина е по-добре от нищо.
Аз си поставих вчера втора ваксина Астра.Тоя път по леко минах.37,5 дигнах,малко поспах през ноща и сънищата бяха по убави.:bigsmile:В момента само глава ме боли леко.:bigsmile:
Ако нещо недай си Боже...нали!!!....подари на бедния чиляк 10-ина кошера, да те споменувам с добро дет се вика!!drinks;...а убийствено добрата Астра Зенека не срещала разбиране от Запада!!
Добре е, че си го изкарал, макар че е рано да го твърдиш щом си още в болница. И като те знаем какъв си работохолик, да не хукнеш сега да свършваш цялата работа, която се е натрупала. Поне един месец трябва да я караш по-леко и без тежки физически натоварвания (и никакви напъвания с големи тежести)...и ще се възстановиш напълно...
За работа е утопия да говоря в момента поради слабост на всички мускули и крампи при най-малко усилие. Чака ме бавно влизане във форма, почти като рехабилитация. Още не съм си обувал дънките, да разбера ще правя ли нова дупка на колана.:icon_wink:
Със сигурност ще ти трябва нова дупка на колана.Мен вируса че тръшна към средата на март.Бях в домашни условия, с два антибиотика.Първата седмица,от главата до петите всичко ме болеше,място не можех да си намеря.И нямах сили. .Обаче си се хранех нормално.даже май в повече.Аз съм хилав -60кг..Не вярвах ,че мога да отслабна още.Ама отслабнах Сега съм на скелет.Въстановявам ама бавно.Една вечер пих две ракийки и се нокаутирах.
За известно време мисля да забравя за алкохола. Имах и 10 излишни килограми - ще пробвам да се отърва от тях, току-виж съм успял. Поръчал съм си кантарче за изписването. Ще докладвам как върви.
Един съвет от мен! Другият път, като те ваксинират пак и пак си приготвяш рИкийцата, вземи един блендер, сложи лук, чесън, люта чушка, хрян, черен пипер, домашен винен оцет, че е по-силен от домашния ябълков, направи си един бъркоч, изпий го на екс преди рИкийцата, и виж след това дали ще ти трябват тез 200 гр. Мен ако питаш, при изпиването на тъй наречения илач, даже от ваксина няма да имаш нужда, пък да не говорим за рИкийца. И дано жена ти след това да може да спи спокойно цяла нощ!:ae:
Боц,Боц, за козичките и овчиците,за РНК и ва..........сините,какво се случва с нашата същност и божествена частица.Тълкуване на абревиатурата на Шмайзер ваксина,Астранезека и т.н.
https://www.youtube.com/watch?v=I9VAINpIowc
:)
Новата ваксинационна политика към пенсионерите:
- Ваксинирай се и вземи 50 лв.!
- Ако докараш и внучето - 150 лв.!
Тази хубавиня дали е ваксинирана?
Прикачен файл 10792
Не разбрах, защо от ЕС се притесняват, че сме на последно място по ваксинирани, а не им пука от последното ни място по доходи?!:(
"- Ти казвал ли си на жена си какво мислиш за нея?
- Да, искаш ли да видиш белега?"
:laughing:

Да не ни показваш после и твоя белег след опита за ваксинация? hi;
Те не се притесняват за нас, а за себе си щото щъкаме по Европата, мешаме се с "бялата цивилизация" и ръсим зараза. Виж, беднотията няма как да им я привнесем и затва не им пука.
Не зная колко от вас успяха да гледат клипа ,който бях пуснал,изтрит е от Тубата,ето нещо от фейса,поучително и разкриващо.
https://www.facebook.com/inyanshared...1177622899784/
Честито ....................
https://www.facebook.com/ssineva/vid...9425245476167/
Абе едно време какви ваксини имаше.....
Всеки сам взема решението за ваксинирането ! Срещу респираторно грипче,как да си сложи човек ваксина ?
https://www.facebook.com/krasimir.di...3292765550837/
Ето така трябва да постъпват и нашите политици
https://www.facebook.com/watch/?v=1164138767302663
Абе ти откъде ги изкопа тези ненормалници, капка мозък в главата имаш ли ? :)