hi; Оксаловата кисилина , вместо Варостоп ли се слага .
Преглед за печат
hi; Оксаловата кисилина , вместо Варостоп ли се слага .
Третира се с нея ,когато няма пило (през зимата)ленти се слагат есен при зазимяване и ранна пролет .
Кажи за билките де ,и ти да помогнеш с информация.Цитат:
Първоначално публикувано от нако m
Знам,че тук не е подходящия раздел,но се заприказвахте за билки и реших да споделя нещо.Или по точно да попитам нещо.Колеги,някой използвал ли е при пролетното подхранване отвара от корени на коприва?Това вече го чувам от няколко места.Просто възрастни пчелари,не използват Нозестат,след като не е нужно.Не го дават и профилактично.Отварата от коприва имала същия ефект и действала стимулиращо.
Да слушал съм за копривата, но не само корени а цалото растение. С отвара от коприва правят сиропа вместо вода. Имала много стимулиращ ефект . Поне така ми разказваше една стара пчеларка. Не съм го пробвал, но мисля да пробвам тази година да видя какъв ще е ефекта.
Здравейте аз съм начинаещ пчелар от миналата година имам три семейства, едното умря през зимата. Кошерите миса от многокорпусните и имам един въпрос защо се налага ротация на корпусите слет като пише във дебелите книги, че във природата на пчелите е да градят гнездатаси от горе на доло неможели просто дасе слага празният корпус най отдолу а пълните смед корпуси ще остават най отгоре? Моля някой със практически опит да сподели далие пробвал този начин и какъв е бил резултата
Ротацията не е задължителна. Тя е просто една от техниките , които може да се прилагат при работа с МК. А разширяване при МК може да се прави, не само с корпус от горе, но и от долу.
Благодаря за отговора. Тази година ще пробвам със един или два алпийски кошера този метод. Мисля, че стях ще ми е по лесно да махам корпусите зада слагам празен корпус най отдолу.
Първо изчети форума и тогава продължавай с пробите, ако искаш. Дебелите книги ги остави настрани.
Oт няколко месеца се ровя из форума но несъм срещнал подобна тема или коменрари по въпроса.