Ами трябва да е с лев-два по-скъп от другия восък, но само ако е разтопен и направен на пити. Ако е в състояние "восък + мед", тогава трябва да се отчете рандемана, но аз не го знам колко е.
Преглед за печат
Ами трябва да е с лев-два по-скъп от другия восък, но само ако е разтопен и направен на пити. Ако е в състояние "восък + мед", тогава трябва да се отчете рандемана, но аз не го знам колко е.
Благодарности за коректната доставка.Цената е,както каза колегата Матеев,когато интересите се срещнат.Запази ми още някое кило за по-нататък!
Прикачен файл 4155Прикачен файл 4156
А ти не търсеше ли неразтапян восък?
Восък беше неразтапян, но той си прецени, че го предпочита компактен и готов за употреба, пред това да дойде на място да си го вземе, или да му го топя пред него....
Прикачен файл 4169
Прикачен файл 4170
Прикачен файл 4171
Прикачен файл 4172
Прикачен файл 4173
Прикачен файл 4174
Прикачен файл 4175
Прикачен файл 4176
Прикачен файл 4177
И така, от три тенекии с разпечатки не съм ги теглил преди да ги залея с вода за премиване. След премиване и изцеждане сложих 12,5 кг влажни разпечатки в парната топилка. Чистият восък който излезе беше около 5,5 кг, а изтече и доста вода.
Преди да му изпратя восъка на Сашо, съм му пратил тези и още доста снимки, а за цената се бяхме договорили предварително. Тъй, че ако има желаещи за такъв восък - имам все още някоя и друга тенекия неразтапяни разпечатки.
Да надигнем малко темата. Днес край единия пчелин минаха 3-4 изкупвачи на кожи, орехи и задължителния вече восък. На третия не се стърпях и излязох да "проуча пазара" :bigsmile:
Манго рече: "Бате цената много падна. Пролетес за 10 го земахме ама сега повече от 8 не давам." Викам му земи ми продай 20-30 кила на 8,50, а той няма бееее само това - и вади една кесийка с 300-400гр изрезки от основи...
Та споделете някой има ли инфо на къде отива пазара с восъка тази година - да купуваме ли основи или да чакаме след Нова Година?