Първоначално публикувано от HINAP
Много интересно ми стана като прочетох по горните постове на колегите и техните мнения.Аз не се имам за голям капацитет,но това което ни го показват при посещения на показни пчелини в повечето случаи е загадка.Какво имам предвид.Тези големи количества мед,които вадят не са само от паша.Там се налива ЯКО.Преди години посетих без предупреждение такъв пчелин и останах учуден.Това беше по време на цъфтеж на акацията.Човека бъркаше в 2 варела 200 литрови сироп.А пред зяпачите като моя милост казваше,че само леко ги подхранва рано на пролет и им слага питки през зимата.Положението беше повече от сконфузно.От този ден не посещавам такива УЧИТЕЛИ.Никой не знае какво правят особено нощес след 22 часа.А сега когато измислиха царевичните производни,говоря за фруктозни и глюкозни, просто не ми се мисли за меда... Всичко е въпрос на гледна точка и това кой какви цели си е поставил,но понякога не всеки ти казва всичко,особено това важи за тези пчелари които имат повече стаж и мислят другите с по малко стаж за втора ръка.По принцип избягвам такива МОЗЪЦИ.Много съм доволен от съфорумците защото и аз се уча от тях.Винаги можеш да научиш нещо от тях.До нови УСПЕХИ колеги.