http://e-ecodb.bas.bg/rdb/bg/
Преглед за печат
Ха-ха ....... наистина съм от изчезващите животни, които са на път да загинат, защото не могат да се приспособят към съвременните дадености на околната среда. :) :) :)
Истината обаче е на друго място - освен пчеларството се опитвам да създавам, водя и контролирам още 5-6 различни други бизнеса. И тъй като зимата е донякъде по-свободна от пчеларска гледна точка, концентрирах се да направя нещо полезно и по другите си бизнеси. А за който наистина му е любопитно - последните месеци се занимавах да пиша софтуер за автоматизирани стратегии за търговия на световните валутни пазари (FOREX). Това си ми е стара краста още от 2007-а година, когато бях собственик на най-големия български FOREX брокер. От тогава тази краста тлее в мене, и от време на време се разгаря и ме кара да си губя времето с нея.
Като бизнес алтернатива търговията на валутните пазари е много примамлива идея и много хора са хлътнали до шия в нея, но проблемът е, че прогнозирането на пазарите е много трудна, да не кажа почти невъзможна задача. Аз се опитвам да напиша програма за успешна автоматизирана търговия, но не се знае дали въобще някога ще успея. Така че от тази гледна точка може да се каже, че практикувам нещо като хоби, с неясен икономически резултат за в бъдеще.
Да разбира ме ли,че промоциите ще са преди това?
Тва с валутните курсове ми идва твърде рисковано - много малки маржове.....преди време реших - в един бизнес първоначално няма ли 300% чиста печалба и хич да не го подхващам, че накрая белким изляза с 20-ина % отгоре.