-
Чиповете се наричат RFID (Radio Frequency Identification). Има 3 стандарта:
1. 125 kHz - стар и неудобен стандарт
2. Mifare, работещи на 13.56 MHz. От тях е създаден така наречения NFC стандарт (Near Field Communication), които има бляскаво бъдеще за всякакви картови разплащания, транзакции на пари, контрол на достъпа и т.н. Тези карти могат да се четат/записват от всички съвременни GSM-и.
3. UHF стандарт, който работи на 865-869 MHz. Това е стандарта на бъдещето. При него четенето може да се осъществява не от 5-10 сантиметра, а от 5-50 метра. Цената на чиповете е под 20 стотинки и именно тези чипове могат да бъдат слагани във всеки един кошер и дори във всяка една рамка. Имат памет от 1 до 8 kB. В такава памет могат да бъдат записани няколко стандартни страници с текст - това е огромно количество информация, предостатъчна за каквито и да било нужди.
-
Ми не се офлянквай ами действай. Нямаш много време.
-
Матеев можеш ли да продадеш цялата система е точно на това-/3. UHF стандарт, който работи на 865-869 MHz. Това е стандарта на бъдещето. При него четенето може да се осъществява не от 5-10 сантиметра, а от 5-50 метра. Цената на чиповете е под 20 стотинки и именно тези чипове могат да бъдат слагани във всеки един кошер и дори във всяка една рамка. Имат памет от 1 до 8 kB. В такава памет могат да бъдат записани няколко стандартни страници с текст - това е огромно количество информация, предостатъчна за каквито и да било нужди. / .Много съм заинтересован
-
За тези работи си има лични съобщения.
Тук е редно да видим какво можем да направим със закона.
Като гледам за 22 часа колко интерес е провокирала темата .......... няма за какво да се сърдите за положението на сектора. Крайно време е всички да разберат, че държавата това сме ние. Просто сме скапан материал. Отвратен съм.
-
Примерно в САЩ всеки щат има пчеларска служба - назначава се областен пчелар които се подпомага от инспектори също пчелари които извършват всички прегледи, издават разрешителни, регистрации и т.н.Заплатите им идват от издаваните разрешителни, за транспорт, регистрация, проверки на пчелини и т.н. а и генерират приходи към бюджета на местно ниво - пари които основно се използват за разни дейности свързани с пчеларството с изключение на таксите за транспорт които отиват за подръжка на пътищата.
Другото което може да предизвика доста спорове тук е че не можеш да си пчелар и да притежаваш кошери ако нямаш регистрация като пчелар В техните закони това е чл. 2 а чл. 1 е че пчелите са неприкосновена частна собственост - регистрацията се издава именно от областния пчелар а за да я получиш трябва да покажеш мимални знания за пчелите + заплащане, и едва тогава може да притежаваш пчели Тук може да се сбърка с ветеринарите но ветеринарите са отделно те обичайно се занимават с телета,овце и т.н.
При тях обаче има и нещо друго - ако например комшията ти се обади че не си редовно на пчелина или не си се поевявал определен период (ако инспекторите са те търсели) пчелинът се конфискува като изоставен и потенциално опасен за болести. След преглеждането на пчелина дали има болести ако е здрав и се появи собственикът той заплаща глоба + разходите за това че не се е грижил като добър стопанин за пчелите а ако не се появи в 14 дневен срок пчелинът се продава на търг а парите влизат в специален фонд които подпомага дейноста на пчеларската служба разбира се част (не малка) влизат директно в бюджета на общината
Пчеларските дружества имат право да провеждат курсове и да издават сертификати за пчелари (въз основа на които може да ти се издаде и регистрация за пчелар без да заплащаш нищо и да се евяваш на тест) някъде имат право дори да издават сертификати за качество на меда (като гаранция на своите членове)
-
Току що прочетох че първата среща е насрочена първата сбирка. Г-жата Нейкова ми писала, че до петък на обяд ще ми изпрати работния вариант на закона, като иска в същия срок да и изпратим и предложенията за промяна. Малко глупаво, но как можем да предлагаме нещо, след като не сме се запознали с работния вариант.
-
Ами мега глупаво е ама БГ.
Надявах се да породя някаква дискусия с моите предложения, обаче се оказаха глас в пустия. Точно така ще бъде прекаран и новия закон, каквото са ни намислили ние ще го приемем безпрекословно. Бонев бих се радвал да помагам с каквото мога и в тоя ред на мисли ми е много интересен работния вариант. Бих се радвал да ми го пуснеш на лични или на мейл.
-
rosty_sz дискусия няма как да се получи... колегите както винаги чакат някой друг да свърши всичко за да могат после да викат "ууууу" а и са заинтересовани само от едно = ПАРИ
-
Не го разбирам това нещо бе. То бива бива безхаберие ама ........... Всеки вика то от мене нищо не зависи. Те пак ще си го направят както си зная и т.н. И какво ще стане ако си кажете мнението бе господа или се чувствате недостатъчно умни за да коментирате закон.
-
Като се изкаже мнение по тема после нали трябва да се стой зад него. А така може да се вика Уууууу за което ти кефне.
Далеч съм от материята и много повърхностно съм запознат и не мога да се включа, но ви пожелавам успех, инат и достатъчно нерви. Както всичко в БГ надушвам, че и тук нещата така се завъртат, че колкото и да се напъваш предварително е отрязан пътя за нещо нормално.
П.П. Отдавна съм казал, че сме лош материал, пък които иска да се сърди.