Коста Желев ги лепи с електрожена, а вие не можете да се разберете, как да го кажем по научному. :D :D :D
Преглед за печат
Коста Желев ги лепи с електрожена, а вие не можете да се разберете, как да го кажем по научному. :D :D :D
Все пак, по известно е наименованието - стабилизатор на ток, а не генератор на ток. И общо взето всеки един адаптер, бил той на 12 или 19 волта, но с по висок ампераж, например 3А, върши работа. Такива се намират за дребни пари.. Но и за скъпите си има клиенти, разбира се. За всяко нещо , което се произвежда, има клиенти.
По идея на колеги от форума, опитах да лепя основи с ток от захранване на компютър.
Получи се много добре!
Рамките са с височина 16см. имат 6 вертикални тела.
Подавам 5V (черния и червения проводник) в двата края на тела. Получи се изключително фино , без прогаряне, а основите бяха от леките.
(пробвах и с 12V (черния и жълтия проводник), но не стана добре, много бързо нагряваше)
Колега Матеев надявам се че не си си купил това устройтво само за да си лепиш основите при условие че може да се направи такова за много по-малко пари.Иначе напълно съм съгласен с теб. Идеалния генератор на ток е теоретично понятие.Реалния генератор го има навсякъде в електрониката,но термина стабилизатор на ток е доста размито като съдаржание и доста хора го асоциират със стабилизатор на напрежение.
Днес се сдобих и аз с нещо подобно :) Ще го снимам и ще го кача да го ..... А като го пробвам ще кажа как е :)Цитат:
Първоначално публикувано от krasirz
Мене също ме накефи това приспособление на руснака:
http://www.youtube.com/watch?v=fM_umYSWPXU
При него вече наистина може да се добави едно усъвършенствуване с генератор на ток и с реле за време и разбира се с един светодиод, който да показва кога тече ток през жицата и кога - не.
А като висша екстра може да се направи СТАБИЛИЗАТОР НА МОЩНОСТ. Такова понятие в електрониката няма, но това не означава, че не може да се направи. Само че ще е необходим едночипов компютър да смята мощността, отделена в жицата. Ако тази мощност винаги е една и съща, количеството отделена топлина също ще е едно и също и няма да зависи от дебелината или от вътрешния състав (метала) на армиращата тел.
Това което взех е с диод който показва дали прави контакт с жичката, също така има ключе което е на три степени за мощност - по точно подава на пазличните палци ток за лепене на различни дължини тел. Да взема да го снимам да го видите а ? :)Цитат:
Първоначално публикувано от Mateev
Нема нужда wink;
Гледах клипчето и ми се струва, че моята ръка с шпорчето е доста по-ефективна (между два и три пъти) от това приспособление. Може да ви се струва изненадващо, но е така. Още повече, че аз зателвам кръстосано-4хоризонтални и 3 вертикални тела. Не че не може да се наптави приспособление и за такова зателване, но ми се струва, че ефективността няма да е голяма. Аз съм от типа хора, които ако по някакъв начин може да си облекчат работата, го правят, но в конкретния случай, това ми е най-бързия и лесен начин.
карам със зарядно за акумулатор ако му стане нещо има и шпорчета за топло и студено има и трафове от лунички и куп други sleepy;