Това предразполага пчелите да градят малко повече мостове между рамките. Но като знам как изглеждат семействата на мнозинството пчелари, то от това повече няма накъде.
Преглед за печат
Това предразполага пчелите да градят малко повече мостове между рамките. Но като знам как изглеждат семействата на мнозинството пчелари, то от това повече няма накъде.
Да не говорим,че няма никаква естетика,интересно ми е как се обрязва такава рамка,било то механизирано или ръчно?Цитат:
Първоначално публикувано от scutellator
Рамките ми са нормални и пчелите пак правят мостове между горните летви,някои повече други по-малко(дори питах Скутелатор в друга тема,от породата ли,от що ли?).Въпроса е,че страшно много ме дразни да видя кошер с много клей,мостове и търтееви килиики по всяка пита.Не съм педант но отделям доста време за почистването на кошерите от тези неща.
Благодаря колеги реших да се придържам към стандарта!
Колеги,препоръчайте добър майстор на рамки в северозападна България. Търся рамки за ЛР с оширение.
за колко рамки става въпрос?
Този АХМЕД е голям МОШЕНИК,пазете се!!!Нищо общо няма рекламата му за рамките с които набутва хората. judge;Цитат:
Първоначално публикувано от ahmed_
Мисля да започна да слагам основите на рамките защото пролетта няма да имам време.
Чудя се къде да ги съхранявам след това и как да ги държа (легнали или изправени), за да не се изкривят?
Аз лично по това време правя допълнителен канал на горната летвичка, разпробивам рамките, кова и обтелвам същите без да обтягам телта. Пролетта и след това като ми дотрябват обтягам телта и лепя с трафче. Стават бързо. Миналата зима приготвих около 350 рамки, които усвоих през тази година. Сега ме очакват 700 бр. При наличие на паша и прашец пчелите си знаят работата - за ден-два градят, като лепят основите за летвичките, телта няма време да се отпуска ,а основите да провисват.
На мен все ми остават залепени основи от предната година и ги слагам,изграждат си ги,няма проблем.Държа ги прави,в празни корпуси.Имам един вертикален тел,които обтяга доста хоризонталните,не знам може би благодарение на него не провисват.