-
някой говорил ли е официално със захарни заводи за необходимоста на пчеларите от цвеклова захар горна оряховица е единствения завод за преработка на трастика и меласа а гриша ганчев е единствен вносител 2012 2013 имаше 3 танкерчета с цвеклова меласа от украйна но от тогава само фидел
-
И неофициално да е говорил....
-
Ако ви липсва цвекловата захар попитайте г-жа Меглена Кунева (Пръмова). Тя е най-компетентна по въпроса.blush;
-
Като ви слуша/чете човек би останал с впечатление, че ви липсва или пък че на пазара има липса от/на цвеклова захар...?!?
Не, че е в изобилие, но дори и по пчеларските вестници щом вече има обяви - едва ли има дефицит?!?
-
Аз па не стоплих, какво трябваше да се говори с Горна О.? Сръбска захар се внася. Да речем, не малко.
-
Абе не бой се! За лаф да става- захар дал Господ.
-
Искам да попитам следното. Може някои да се е сблъсквам с това. Ще си правя машина за инвертиран сироп. Всичко относно механика съм го измислил. Боя се за подгрева на сиропа. Мисля подгрева да го направя с двойно дъно с огнеупорни тухли с сух нагревател (от печка). Които да нагрява затворен обем от въздух и тухлите. Та въпроса ми е следния: ИМАЛИ ОПАСНОСТ ЗАХАРНИЯ СИРОП ДА ЗАПОЧВА ДА КРИСТАЛИЗИРА НА ДЪНОТО НА СЪДА. Температурата на захарния сироп ще е 55 градуса. Предварително загрят и с разтворена захар. Предполагам температурата на подгрева (затвореното помещение) ще е максимум 60-65 градуса. Такава че температурата на захарния разтвор да не превишава 55 градуса. Как мислите колеги ща кристализира ли по дъното?
-
Не ми стана много ясно какво точно си намислил, но с тези огнеупорни тухли рискуваш да направиш голяма глупост. Сиропа няма да кристализира (заради високата температура), но има голяма вероятност да се карамелизира от локално прегряване в зоната на тухлите. И естествено ще си докараш много ХМФ.
В тази тема вече сме обсъждали на какви изисквания трябва да отговаря нагревателя. Твоя като че ли нарочно си го измислил да прави точно обратното ..... :) Да се бях напъвал да повредя сиропа, нямаше да мога да го измисля толкова гениално, колкото си го измислил ти. :)
-
Освен това, такава система ще е много инертна и трудна за регулираме. Разликата между най-ниската и най-високата температура на сиропа ще е твърде голяма.
-
Първа варка за да тестваме машината.Нагревателя е 3кв. За 24 часа разход на ток около 30 кв.поддържахме температура 50градуса на сиропа.остава да направим изолация на външният варел https://m.youtube.com/watch?feature=...&v=-S46REJ69GE