Сетих се–Веднага.Всеки го знае боядисването за годините.А и то се вижда и без боя.
Преглед за печат
Здравейте, днес видях, че 2 от 4 кошера са на по 2 рамки пчели, няма пило, няма майка. Единия е с еденични килийки запечатано пило, от което се виждат умрели пчели, които са се опитали да излезнат. Преди месец ги стесних и зазимих, като още тогава видях, че са отслабнали, но имаха пресно пило. Какво да ги правя? Да ги изтръскам ли пред двамата ми останали кошера с надеждата, че ще ги приемат и влезнат в останалите два? Или да ги изтръскам вътре в тях, или да прехвърля директно рамките с пчели в кошерите като ги сложа зад преградната дъска. Как да го направя?
Нямаш много варианти, нямаш съвети.Решението си е твое.Ако картината е както ,я описваш,аз не бих правил нищо.Съжалявам.По скоро внимавай с добрите кошери.А тези двата ? Бих оставил вход за една пчела,прибирам излишният мед-застраховка от кражба.Ако случайно пчелите ,не продължат да окапват,след 2-3 седмици , може да се съберат щото ми се струва че единият може и да има майка .Не знам,с какво си третирал,но внимавай с добрите.И не им придавай умиращи пчели.
.
Обедини ги и стискам палци.