Първоначално публикувано от
todor.mitkov
Колеги, аз ги оправих моите кошери. На основния пчелин от 87 останаха 6 клатещи се зъба, в къщата, където живее майка ми имаше 7 и са останали 3, и на уж подготвения ми нов пчелин около София от 13 са налични 9. Реално на 2-те места, където имах по малко кошери всичко е било на самотек, защото уж трябваше да възстановявам основния пчелин. Грешката си я броя моя, но и природата не ми помогна. Реално видях как райско място за пчели се затри и понеже предните години все отказвах да го приема и ме покриваше някакъв късмет чак сега паднах по очите си. Брутална суша + ама много животни като биволи, овце и кози, които децимираха де що има ливада и стана така, че пчелите се оказаха в пустиня, а аз все се надявах да се върне поне малко от предишната благодат. Със сигурност е могло да се справя и по-добре и да направя нещо, но този влак замина, пчелите ги няма и задрасквам пчелина докато и ако дойдат по-добри дни.
Има надежда за новия пчелин и ще опитам там да се рестартирам.
Разбира се има какво да се напише за болести, третиране, храна и там други детайли, но е адски дълго, а и след такива резултати явно нещо не съм в час и няма какво да се обаждам да се излагам.