Нали имаше датчици за влажност в кошерите? Как е сега спрямо миналогодишната? Защото конденза може да се получава и поради висока външна влажност.
Преглед за печат
Нали имаше датчици за влажност в кошерите? Как е сега спрямо миналогодишната? Защото конденза може да се получава и поради висока външна влажност.
Към Слънчо.Ти имаш ли лични наблюдения какво се случва при двата вида сироп когато са с еднаква гъстота.
Венци, не съм съгласен. И аз казвам че като се храним пускаме слюнка така или иначе. Предполагам така е и с инвертазата при пчелите, само че има голяма разлика после. Тъй като продукта е вече инвертиран и почти с подходящото водно съдържание не им се налага да поддържат подходяща температура за инвертиране и влагат малко труд по корекция на водното съдържание.
Измъчихсе да пиша от телефона.
Спирам за днес
И двата сиропа ги взимат еднакво, но в единия случай сиропа не се преработва или се преработва отчасти, защото все пак минава през храносмилателната система на пчелите и те волно или неволно отделят ензими, а в другия случай задължително сиропа преминава през неколкократна обработка чрез жлезите на пчелите и в зависимост от интензивността на пашата този процес може да е по - дълъг или по - кратък.
Ха ха знам нещичко за инвертираните сиропи ама това няма никакво значение, въпроса е дали пчелите знаят че е инвертиран-щото те горките и мед да им дадеш пак го инвертират и ползата от инверта е равна на нула
Това къде го прочете? Дай източника на тази информация? В коя лаборатория е доказано? От кой научен колектив?
Или просто ТИ така си мислиш?
А ти сериозно ли мислиш че пчелите различават инвертиран и не инвертиран сироп.
Ясно е, че разреждане на меда има и това разреждане го правят преработвателите, защото те много добре знаят кой мед колко може да се разреди за да "мине". Това разреждане никой няма да ни позволи на нас пчеларите да го правим, защо тази далаверка да остава при нас.
Който обаче иска да си продава меда бързо ще трябва да гони перфектно качество, защото търговците ще купуват приоритетно такъв мед, който става за разреждане а не вече разреден.
Дето имаше един виц: ако пчелите знаеха какво става с меда им, щяха да го разреждат още в кошера.
Моето лично мнение не е миродавно, защото аз съм обикновен пчелар който е затрупан с работа с цел да се оцелява и да се развива. Аз нямам време за научни експерименти нито материална база, нито такъв интелектуален потенциал. Въпроса е много сериозен и с него предполагам са се занимавали ред научни екипи в белите държави и инвертирания сироп е навлязъл сериозно в тяхната технология на пчеларство. Аз този факт не мога да го отхвърла заради думите на Vencii анонимния от "асеновград". Дебело подчертавам, че не се заяждам , а просто ти отговарям.