Първоначално публикувано от
zapstojan
Знам че си млад и това е хубаво, но:
Разни борчета се вихреха из страната. Пребиваха когото си искат. Рекетираха. И всичко това безнаказано.
Държавата още имаше 8милиона население. Казармите все още бяха пълни със срочно служещи. Милицията беше в пълен състав. С ДС не съм на ясно, но имам информация, че след 1989г. е сплотявала и умножавала редиците си.
Държавата НЕ съществуваше. Имаше борчета ( мило звучи, нали? ). По късно започна да се говори за групировки – ВИС, СИК, СИК2 ( или обратно – ВИС2, това не го помня и не искам ).
Държавата я нямаше. Имаше безскрупулни и безнаказани борци ( за какво ли са се борили!? )
Личностите имаха отношение към обкръжението, но групировките не искаха да ги изслушат, а държавните структури «не съществуваха. Само си получаваха заплатите и отчета от борчетата»
Имаше случаи, хора да се крият в полицията, за да не бъдат убити от борците. Полицията ги пуска от ареста и биваха убити пред полицейското управление. Нямаше място нито за знания, нито за речева комуникация!!!
«„Личността не е само уникален генотип, набор от знания и система за речева комуникация. „ Напълно си прав , но не си живял по онова време и нямаш право да критикуваш. ( За последствията не критикуваш когото трябва...)