Хубав клип,но не отразен от никого.:bigsmile:
Преглед за печат
Хубав клип,но не отразен от никого.:bigsmile:
Знаете,че сутрин докато се напъвам ми идват най гулемите мисли. https://www.pushalka.com/forum/image...n2/biggrin.png https://www.pushalka.com/forum/image...n2/biggrin.png
Тая сутрин така и стана отново.
Мислята ми беше за протеиновите питки.За чий х.й/чеп/требваше да ги слагат колегите? https://www.pushalka.com/forum/image...n2/biggrin.png https://www.pushalka.com/forum/image...n2/biggrin.png Измислих,че няма смисъл. https://www.pushalka.com/forum/image...n2/biggrin.png С какво ще помогне тая питка след като майките са спрели или почти са спрели да снасят,а температурите ще станат -10.За мен много колеги не знаят какво правят.Гледат клипове и четата у фейса и кото там правят и те го правят,а дали трябва да го правят е друга бира. https://www.pushalka.com/forum/image...n2/biggrin.png https://www.pushalka.com/forum/image...n2/biggrin.png От Сряда до неделя ще се прожектира почти по всички пчелини"Мумията се завръща"..:laughing:
Колеги, дайте информаця - ще се състои ли пчеларското изложение тази година в Добрич.
http://http://www.dobrich-fair.com/bg/news/
П.П. След обаждане по телефона от организаторския отдел казаха, че има от днес до неделя.
Голямо ручкане пада днес.Навсякъде по стаите мъртвило...:laughing:
Тука вече го утепа. Че той още няма навършени 30 лазарника,а ти го прати при пенсионерите. За повишените хормони сигурно е виновна греяната кайсиева от 38–39 градуса с негов/от неговия пчелин,а не на брата/ мед.
Как да разпуска на пчелина,като при него термометъра не е показал повече от –3 градуса–те спят и той лентяйства.:laughing:
Баш заради туй съм го написал–лентяйства.
Пируването е яко ядене и пиене по случай голяма победа, достигнати 158 кг. мед от кошер, хванати 25–50 роя първаци на пролет,иззимували всички ,получил си повишение от Месията,;):laughing:все такива хубави неща. Впрочем, чувал ли си приказката "Пир по време на чума".Е на,на мен така ми заприличва твоето пируване или желание да пируваш,след толкова мъка при теб. Така беше писал някъде.crying;hi;sweating;
Нер де ЯмбУл,нер де Стамбул? От този вилает няма нито един в управите на пчеларските съюзи или сдружения,както си ги именуват сега. Та си мисля,че довършването ще започне откъм вази–къде около Бояна,къде около вашия Балкан,у центъро май беше.Те толкова много сега,че не се ориентирам вече кой от къде и за кого.
Харесва ми ,че си разбрал намека ми с тази поговорка за по–нататък тази година.
п.п. консултирай се с Месията по този въпрос за техния район,че лошо се носи из етера от там.
А защо от догодина? Дай да започнем от тази, в началото сме.Твойта кумболка е цъфнала,а при нас джанката цъфти на поразия и ми се струва че ще успея да изкарам малко зеленикав ,ароматен мед.Рапицата закъснява много и ще я чакаме към 20.04. Смъртност 0,не само при мен,при 95% от колегите. А при теб как е? Ама реално.
Какво стана с преброяванета на пчелните семейства от МЗХГ в началото на март ? Няма публикувани резултати, явно ще остане държавна тайна, класифицирана информация е броя на пчелните семейства към момента.
Някой ще продава ли отводки въобще тази година??...и с по колко пчели ще ги продава??..сега плюс/минус 30-40 пчели няма да издребняваме чак толкус!!
Е това е сериозна приказка/оферта от Друмев!!!...ще направя запитване от пчелари в нащо село, и ако има навити можем да купим заедно известно количество - но няма да са много!!
Факт е обаче, че единствено Друмев обявява официялно цена на отводки и казва, че ще продава...а останалите нещо се спотайват - защо ли??...после на кого технологията за отглеждане на пчели била по-добра??
Явно смъртността е тревожно висока и трябва да се отговори на въпроса - Защо ? На МЗХГ не им е изгодно в момента да се дискутира по темата, защото веднага се отива към нерегламентирани пръскания и препарати, което е тотален провал на управлението на МЗХГ в лицето на министър Танева.
Вярно е, че е висока. Вярно е, че не им се говори по темата, а то кога ли им се е говорило? Вярно е, че се продължава с нерегламентираните пръскания и със забранени препарати. Вярно е, че управлението на Танева е провал, но то на кой ли не е? А е и вярно, че на никой не му пука.
МЗХГ да вземе да поръча няколко тира пчелопакети от Украйна, докато цената е ниска. В районите с най-голяма смъртност да раздаде пчелопакети, че след няколко месеца ще реват овощари и зърнари от ниски добиви. То не само медоносната пчела е затрита ами и другите опрашители в природата от отровите.
Няма да стане.Директно попадат под ударите на лобисткия Закон за пчеларството.
"Чл. 18. (1) В Република България се отглеждат само местни отродия пчели и/или вътрелинейните им и междулинейните кръстоски.(2) (Изм. - ДВ, бр. 13 от 2021 г.) Селекцията и репродукцията в пчеларството се извършва от развъдни асоциации, получили разрешение по чл. 30б, ал. 1 от Закона за животновъдството.
(3) Развъдните асоциации по ал. 2 извършват дейностите си под контрола на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството."
Когато са го писали не са знаели, че земеделците са толкова щедри, че са им затворили очите и ушите с финикийски знаци та не знаят за отравянията.
Копате в грешна посока и като влезе някоя муха в главите ви сте като латерни. Колега ви писа, че пчеларства в район без земеделие и пръскане и пак от 40 семейства са му живи замо 3 . Не е от пръскане, спомнете си 2014 в Странджа. Кой ли пръска и там? Писал съм, клипове съм качвал, ставаше дума за Церана. Дали е тя или някой вирус, няма кой да изследва. Не отричам и натравяне на места, но това не е причината за масовия мор последните години и пика в момента.
"Не мога да се съглася ,ще дам пример от този сезон,два пчелина по 40 семейства единия край Бургас ,другия в село Визица на границата с Турция,обработваема земя няма от 1944 година.Първия 2 жертви,втория 3 оцелели с една шепа пчели.Семействата са еднакво третирани и обгрижвани."
В Странжата тогава е бил акаря Чанко.А колегата знае ли с какво са пръскали напримерно горите или реките,а за бълхите?:laughing:Днес у фейса писах какво ще е становището на БАБАХ.Грешка на профи пчеларите и Нозема Церане доказана с прост микроскоп.;):bigsmile:
Атанасов, точно когато на Манол измряха пчелите, лично аз казах, че това е като грип и няма да се разминат и другите. А какво съм искал да кажа тук? Искам да кажа, че отделно болестта която върлува, пръсканията допълнително водят до масовия мор. Семействата отслабват чувствително и това води до активацията на болестите които тотално ги унищожават. И аз съм в район без земеделие, но пръскачи бол. Розите обичат мотиката, но производителите - не. Вместо да копат, пръскат, пръскат и за разните там вредители и така постоянно се носи мирис на химия над пчелина ми. Жалко, че вместо рози не беше пшеница - нямаше да види едно зрънце, но....абе, шегувам се, а може и да не се шегувам.;)
На Манол тогава освен пчеларите,но и държавата му наброи лев...;):laughing:Сега на тия със загиналите един по гулям.:bigsmile:
Четеш както си искаш,и ги бъркаш яко.Аз бях този пчелар пчелар който цитира Чанко,Годината е 2021 сега е тази смъртност,никои не пръска горите тази година за бълхи.Докато продъжаваме да си заравяме главите в пясъка нищо няма да се промени.Най лесно е да се обвини някой друг за гибелта на пчелите,без да се анализират действията и бездеиствията на пчеларя.Голямото мрънкане най много да донесе някой супер голям деминумус.Как един не написа аз съм виновен за смърта на пчелите си,не ги третирах на време,немарливо ги гледам,не ги подготвих миналата сушава година,
Ама ти мислиш,че мора е от тая зима?:bigsmile:Просто %те се вдигнаха и не могат да прекрият това което с Трендафил и други говорим от години.Остави,че някои сами си сложиха харакироту след като ги нацепиха за да могат да продават ранни отводки?Някой от тях са и пчелари на годината у фейса:bigsmile: и се чудя да ли някой светъл Божи ден ще си признаят грешката,че подведоха много млади пчелари с това за ранните отводки...:bigsmile:Поне 10-15% е точно от това.
п.п.Не ме игнорирай не се заяждам с теб или съм ти под нивото.:laughing:
,,Беше интересно време: преди 50-100 хиляди години Земята приличаше на света на „Властелина на пръстените“, пълен с орки, елфи, гноми - различни алтернативни версии на човека. Въпреки това, генетично те не се различават толкова много, експертите все повече предпочитат да наричат неандерталци и денисовци не други хора, а други популации. Тези популации се срещат, бият и ядат помежду си, обменят технологии и съпруги.Неандерталците се установяват от Европа по целия свят, стигат дори до Сибир, където правят секс с Денисовани.,,
,,В древни времена е имало огромни секвои, достигащи височина 100 метра, евкалипт - 150 метра. Модерната гора е висока само 15-20 метра. Сега 70% от земната територия са пустини, полупустини и слабо населени райони.,,
Странна работа, напоследък за пчели, никой не пише нищо. Значи нещата или са много зле, или много добре.:bigsmile:
"Йордан Йовчев е роден на 24 февруари 1973 г. в Пловдив. Възпитаник е на спортното училище в родния си град. Първите си стъпки в гимнастиката прави, когато е седемгодишен.[1]Първият му клуб е Спартак – Пловдив.
Участва на шест поредни олимпиади от 1992 до 2012 г.[2] Така той става първият гимнастик, участвал в шест олимпийски игри в историята на спорта."
За , къде е тръгнала Лалова?:bigsmile:
Пчеларския кърлеж отново излязнал с обява...:bigsmile:
Споко бе и туй време ще дойде. Чакам с нетърпение да ми го туриш. :bigsmile:
Тая снимка дет' си постнал, с тия нокти, ми мяза на някоя женска ръка. Верно ли е твоята!? Разочароваш ме. Мислех, че си мъжага, а то... "крадеца вика дръжте крадеца" Ей, чунчо! :bigsmile:
То па един радетел...!:laughing:
Къде му е нокътя на тоя среден пръст?:laughing:
До сега само предполагах, но вече съм убеден, че сте като две капки вода с оня твоя земляк - Инч хай. У главите ви ако не полови органи, то за е.ане си мислите. То вярно, че старите хора са като малките деца, ама чак пък. Ей, и ти ли си тек ташаклия бре?
Отворете си тема Инсроментално оплождане на колеги...:bigsmile::bigsmile:Чанко гулем го вадиш бре ама как си тръгнал скоро ще пълниш кървавица...:bigsmile:
Като не му харесахте ръката, какво искате повече?:laughing:
Той, Чанко си показа най-накрая за какво си мечтае. Още отдавна се писа джендър. После и за педераси само пише. Кри се кри и накрая се разкри. Явно не удържа на вътрешния повик.
Чанко-о...! Нема да те огрее това що си мечтаеш тука. Потърси на друго място. Само Ф16 оправя твойта болест.:laughing:
Четно число Y=2n, където "n" е произволно цяло число.
Нечетно число,на чист български език - тек, се дефинира като: Z=2n-1, където "n" е произволно цяло число.
Когато "n" приема стойности 1, 2, 3, ...
Z получава стойностите съответно: 1, 3, 5, ....
Молбата ми към Калин е: Нека не кастрираме множеството на тек-числата до еденица!bow;
Ако сме черногледи то:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C...B0%D0%BD%D0%B5
,,Над 99% от видовете, които някога са съществували, днес са изчезнали.
През последните 550 милиона години е имало 5 големи масови измирания, при което измират общо над 50% от животинските видове.
Общият брой на по-големите масови измирания през последните 540 милиона години се оценява на най-малко пет и най-много двадесет. Разликите се дължат на приетия праг за определяне на едно измиране като „масово“, както и на данните, избрани за измерване на биоразнообразието в миналото.,,
Дигайте цената на меда до 15лв.С тия цени на тока няка как да ги удари вашата цена Пенсионерите....:bigsmile: