Павка,за какви съдове говориш?На запушените съдове....и на тях ще дойде времето...да се отпушат
Преглед за печат
Павка,за какви съдове говориш?На запушените съдове....и на тях ще дойде времето...да се отпушат
Аз съм за отбора на Чоло! Ама нека все пак по- добрия да спечели!
Тянкааааааааааа,пак ли си на тезгяха.https://www.youtube.com/watch?v=0fQSM7JMDlghttps://www.youtube.com/watch?v=sem_FIwyH3M
Има бира Ачкаааа! Току що извъртях мезето. Тиквички бюрек. Има и сосче с кисело млекце, чесън и копър. Но се чудя, дали ще вървят с Гинес? Ти кажи, като един виден кулинар, да добавя ли и една шопска с ракийка? Наздраве на всички колеги!
Ми то,то ракиено време мина-мини метър таз вечер.
Бас ловя, че в момента готвиш нещо и си си сипал втората?
Загуби братле!Опънал съм се на диванчето и злоупотребявам с бира направо от шишето и кроя планове за петък.Трябва да натоваря поредните "екскурзианти",но нещо ми се скапа климатика на колата.Та се чудя,утре дали да не им сложа по един комарник отгоре,за да им е по-рахат на отворен прозорец,че и на мен...
Ванка шъ извиняваш!....Ама моите отводки си имат пчели за всичко,че даже и за топлинен режим...А за рояците да не говорим,въй-въй,даже и мед ще дадът......
Ако имах оракулски заложби, пчелар ли щях да стана? А отводките Ванка, Ачката ме е учил да ги правя сборни! Мине се не мине и хоп магазинче и отгоре! Защо да храня отводка, като мога да храня семейство?
Ачка, по пътя мини през Столицата и бат Венци- Аутоклима, за нула време ща ти спастри климатичето!
Сборна Тянка правих днес ! 10,30 от един вадя медена пита,от друг прашецова , от набелязания за пило не откривам майката на два тура и се отказвам, и план В от два с белязани майки пило и пчели и накрая самосменен маточник от N-ти кошер ! Вече не съм сигурен от колко сандъка я събрах, но преди малко имаше пчели все още ,а и маточника беше цял ! Една сливовица ще е наградата май ! Наздраве !!!!
Ванка, и това ще го превъзмогнеш. Още малко като ги увеличиш, и хич няма и да търсиш мамашката. Бъркаш вътре, взимаш каквото ти трябва и си пееш! Дет се вика- работата е песен, ама друг да я пее! Наздраве!
Толкова борба!!!!!!За една сборна отводка. От 10.30,че ти с мечка да се беше сборил,досега трябваше да си врътнал сливовицата,че и мед в тенекии да складираш.....от мечката...
Той не каза, защото е скромен! Ама може и тази работа да е свършил!
Кажи Внка,не се срамувай,мечката близа ли?Или само ти?Питам щото,веднъж и аз близах,но мечката повече....
Близането с мечка, ми идва малко в повече! То бива разврат, ама баш с мечка? Или сладолед ядохте?
Аз близах душевни рани а тя че беше намотала всичко с телта не знам ! Е имаше и дъвкано и плюто ...ама да е жива и здрава !:bigsmile:
Прикачен файл 6806
Ще се скатавам,че иначе мода трябва да слага червена точка с тия "лижещи мечки".За моята мечка съм писал някъде из форума...
Ачка, сипах си да пия една ракия с кеф, но ти с стази двойка ми съсипа вечерта. Сега ще трябва да повтарям... ракията де.
Човек+ ракия+ мечка=love. Ако и така не е, ще потретя с ракията и тогава от уравнение ще стане изкривение! Я вземи да напишеш как е правилно, че искам да си спя в леглото, а не в коридора!:bigsmile:
Споко Иване,пак си в грешка.Сипи си трета.Забравяш скобите.Трябва да поставиш човекът и ракията в скоби,да се извърши действието между тях и чак тогава да ги събереш с мечката.Иначе ще се получи,като........."седнал с мечка дренки да яде"
Да, да тя мечката нека да не е пила от ракията, та ще видиш една либов...:)
Само се пазете да не попаднете на мечока от невезучий охотник. https://www.youtube.com/watch?v=SgtOIlT4LpQ
Може да падне голяма любов.:laughing:
Иване,на трезва глава ще имаш ли смелост да седнеш на една маса с мечката,а след това и......Дамянич сложи точката....
Не следиш форума! Това сме го гледали поне 2-3 пъти. Назаде си с матриалъ :laughing:
https://lh5.googleusercontent.com/-0...yaOY/photo.jpg
http://pchelari.com/forum/images/sty...quote_icon.png Първоначално публикувано от vasilevsa http://pchelari.com/forum/images/sty...post-right.png
Матеев, защо изтри и моя пост? Аз питах чисто информативно.
Постинга ти не е изтрит. Просто е преместен заедно с другите постинги в отделна тема, наречена "Случая Ciko".
Получаваш предупреждение за БАН поради следните причини (нарушения на правилата на форума):
1. Умишлен спам
2. Търсене на сметка за действията на Администратори или Модератори в публичното пространство. Можеше да попиташ в ЛС.
Затова България е на едно от последните места по свобода на словото, защото на власт имащите все не им отърва какво казват другите за тях
Ти да не си адвокат на матеев. И какви простотии е ръсил, а матеев не ръси ли /Щот форумът е негов/ затова споменавам неговото име. Те и други ръсят, ама има и такива като теб с големи езици ....
Момчета , спрете се !
[QUOTE=Дамян Дамянов;96589]Не следиш форума! Това сме го гледали поне 2-3 пъти. Назаде си с матриалъ :laughing:
https://lh5.googleusercontent.com/-0...yaOY/photo.jpg[/Q
Това не вярвам . Дамянов научи руски и запомни във форума се пише само на на български.
А, значи аз да бях станал политик?
Тянка,добре съм си така.И,като дюлгерин ме псуват,ама само мързеливите и то само по веднъж.А ако бях политик................
Дай Боже, и по- добре да ставаш! Къде се загуби? Ремонтира климатика?
Пася-поя пчелите на терасата на 4 етаж,а за климатика на заплата.Иначе сега съм на зелена ракия и мъдря,какво да правя с тялото на таз патка......
Напълни го!
Разчлених го.Ще ям по малко да има за "после".......за сега с ориз.
Колеги нормално ли е през 2-3 дена да им давам по една хранилка и все не им стига да си направят венци.
Гладна ли е тази година или на мен така ми се струва като новак?
А защо искаш венци?
Казват, че пчелите не жилели дебели хора, защото си мислят, че вече са ги ужилили.
Или това е мит, или аз не съм дебел. :)
Колеги, ще регистрирам пчелин, но растоянието между оградата на съседа(никой не живее там и е обрасло с тръни) и мен е 2,20 см. Дали ветеринара ще ми направи проблем и ще ме накара да мръда 80 см напред или ще затвори очи.
Ми ще мръднеш и 15 санта.......Ако не вярваш попитай Бат Тянко..
Ок, благодаря за отговора!
По света си имат най- различни животни, които познават футболните резултати. Крайно време е и ние да си имаме. Може да е какво ли не- бурсук, кукарджа, желва и т. н.
Някой гледа ли "Американците"? Преведох последния епизод от четвърти сезон в саб-а! Дано ви хареса!
Ейййй! Пишете нещо бре! Голяма скука.
Имам един проблем! От есента на 2015г. се опитвам да вкисна 20л. ябълково вино и неще та неще да вкисне.......
Ааааа,спокоен съм.Още не съм изпил предната доза ябълков оцет...
Абе Тянка, забравих вчера да пиша, голям секс на пчелина в 15,30 часа, то не останаха търтей вече, тия майки ги попиляха. Опитах се да снимам с таблета, но не мога да ги хвана в кадър, за да видят тома неверни, че майките се оплождат и на пчелина.
http://www.rakiyata.com/forum/viewto...e294b&start=15 Тук има писано по въпроса ( ако целта ти е ябълков оцет ) , аз слагам в късна есен 10 л кофа с ябълково вино до радиатора и си става на оцет без проблем - ако имаш винен оцетник става да прехвърлиш оцетна гъба от него . Не знам обаче колко силно ти е виното - аз ги минавам през XXL Bosh ( цяла ябълка нормален размер ) сокоизтисквачка ябълките и добавям захар до 18-20 градуса . От 3 г само доливам в оцетника каквото не мога да изпия .
Венци наистина поизтървах меда.Сипал съм поне 2л оцет от предната реколта...От 2 седмици го вадя на слънце...И не ще и не ще....
Ако съда е отворен слънцето ще изпари излишния алкохол и като падне на 6 гр. ще вкисне, може да му помогнеш като от време на време му пускаш компресорче от аквариум да барбуника за да вкара кислород.
Утре махам капачката и увивам със марля.......
Ачка, като гледам оцет ще има. А салатата ще я бъде ли?
Аз не слагам оцет на доматена салата.Иначе откъснах първата краставица(гергана) на открито,а за доматите ще почакам поне още 2 седмици.Парадокс-краставица преди домат на открито....
Ти не слагаш на твоите, ама аз на моите слагам. Защото са сладки като мед!
А няколко капки балсамико върху овчето сиренце изглеждат приказно...
Изкуствения балсам и изкуственото сирене може и да вървят за ръка,но сиренце от е_ана козичка с истинска чубричка +домашно вино,могат да изгледат всичките мачове за деня.
Всичко е домашно. Няма измама. Че ми писна от ментета!
Тянка,запретвай ръкави,че скоро е обяд...
А тука искам да кажа, че няма никакво значение майката с колко черпака е отгледана, и в какви нуклеуси е дундуркана. Какви маточници и какви гени. Добрите резултати са в зависимост от кадърноста на пчеларя! И от количеството на захарта- понякога....
Понеже в другата тема става въпрос за щастливи кокошки, оппа пчели. Трябва да уточним, кои са тия? Защото аз например като напълня тумбака, начевам да мисля зя роене. Тогава съм щастлив и съответно мисля за младоста. Тая година ми се роиха само пчели в ДБ, но не и в ЛР. А сега кажете от щастие ли го направиха, или от скръб?
Добре че си имам плавници шнорхел и гумена лодка да отида до супера поне тези два дена:))))
Днес с един дядо стар пчелар се заговорихме имал три кошера, но вече и тях неможе да обслужва та вика едно момче идва и гледа кошерите и каза за 100 лв да ги вземе. И дядото готов за 100 лв. с меда до му ги даде.Да кошерите стари ама са на магазин и наоколо 400-500 метра има цъфнал кориандър! Викам му дядо за по малко от 180 лв да не си му ги дал!!! Ето така се печели на чужд гръб! Има и 3 рамкова центрофуга нераждавейка гледах я казах му долу горе колко да я продаде. Има стари празни кошери, магазини и инвентар.Дано не ги продаде за без пари горкия:( Понеже отидох до тях та му е смених една крушка изгоряла няма кой да му я смени. Ех ех съдба.
Мъка, мъкаааа! Това ли е пчеларската съдба? Ами тогава, защо с всеки изминал ден ставаме все повече? Чудо в страната на чудесата! Само Алиса я няма! Но това е защото си беше купила фалшива диплома. Наздраве колеги!
:laughing:
Земляк наистина ,че си добър бърборко.Винаги си подготвен по всякаква тема .В някой от постовите бях ти обещала ,че ще отида да ти взема обещаният армаган ,но тогава се размина .Утре заминавам за Тревненският Балкан-"Калина Палас" Ако имаш нещо обещано от там ,този път ще ти го донеса .Мисли бързо .Не е на шега .
Глухарчета искам. Екологично пречистени, че ме наболява дробчето. За сърцето надали нещо ще се намери. А за душата хич. Тя така си жали ежедневно, като гледа как се затрива нашата мила татковина!!!!!
Глухарчетата отдавна прецъфтяха .Измисли някой друга лековита билка за сърце и за далак и аз М.............К
Тянкааааааааааааа...,колеги ииии......шест без десет..........Небойте се утре е ден на майстора....
Що не бръщолевим тук, ами цапаме кулоарите на сериозните теми? Ачка, сори ама съм по Юлианския календар. Сиреч майсторския ми ден се пада събота. Тогава ще представя салата Капрезе. Днес, преди да отида на работа ще се наслаждавам на това дето си надробил. Един въпрос- това в гърненцето пчелно млечице ли е ?
Да,така изглежда пчелното млечице от е_ана крава и заквасено.Демек ефтинийка-1лв/л +0,1лв за ток+0,05лв за подкваса+0,00000001лв амортизация на печката+ 0,00000001лв амортизация на одеялото+вода за измиване+веро,а да не забравя и амортизацията на лъжицата с която разбивам закваската...И сметката излиза
по черпак кисело мляко на чаша ракия.
Май прихвана и ти от другата тема? Стига с тия тънки сметки. От тях не трябва да ядем и да пием,а да нищим таблици! Ей сега ще ни хакне Матеев наказателните точки и ще видиш после Бан ли е Ман ли- посред бял ден. Наздраве! Чудя се от пчелното мляко дали ще стане сирене? И колко ли ще струва килото? Ей тая сметка ми харесва!
Сега и друго се присетих. То не само кравата не дава, но и жената нищо не дава когато не е ......
Тънки,тънки колко да са тънки?Ами я поне половин България да направи така,колко загуба ще отчетът чорбаджиите.Как ти звучи.Направи сметка,колко струват 1кг.кисело мляко в магазина,ракията,домати,кр ставици,олио,оцет,сол.....да ъци,акцизи.....Много сме скъпи на виртуални продукти,а реалните-истинските продукти и техните производители.....са селяни с нахлупени калпаци до носа и не разбират от виртуални неща и финтове...Дали ще стане сиренце от пчелното млечице,пак си зависи от се_са.....Шефа,не го мисли,сега е зает да строи социализма в др тема....А докато ни "изроят" наздраве!
Тънки,тънки колко да са тънки?Ами я поне половин България да направи така,колко загуба ще отчетът чорбаджиите.Как ти звучи.Направи сметка,колко струват 1кг.кисело мляко в магазина,ракията,домати,кр ставици,олио,оцет,сол.....да ъци,акцизи.....Много сме скъпи на виртуални продукти,а реалните-истинските продукти и техните производители.....са селяни с нахлупени калпаци до носа и не разбират от виртуални неща и финтове...Дали ще стане сиренце от пчелното млечице,пак си зависи от се_са.....Шефа,не го мисли,сега е зает да строи социализма в др тема....А докато ни "изроят" наздраве!
Моите селски продукти винаги са държали цена. Аз евтинджоси нямам. Като ми дотрябват бягам при китайчетата. А и шапката ми е модерна....Що е наше се е убаво! Ракия, вино, мед, мляко, домати, жени, море, планини и още, и още..
Какви сортове домати сееш.
Домати само биволско сърце. Други не ща. За жените и без да ме питаш си признавам, че предпочитам чужди. И двете много ми вървят с домашна ракия от дъбово буре.