И аз да попитам какво не харесваш на 12 -ката на Стохи - аз работя 2 години с такава и съм доволен -дане би твоята да е ръчна - моята е само електрическаЦитат:
Първоначално публикувано от Танаси
Преглед за печат
И аз да попитам какво не харесваш на 12 -ката на Стохи - аз работя 2 години с такава и съм доволен -дане би твоята да е ръчна - моята е само електрическаЦитат:
Първоначално публикувано от Танаси
Аз също работя от 2 год. с нея но голяма мъка:
първо- барабана не е центрован и много блъска, как ли не се опитвам да балансирам с питите еее нестава.
второ- единия крак е по къс и допалнително това създава проблем, принудих се да я кача на палет и да сложа подложка.( а би трябвало да са еднакви)
трето- заварките на барабана са много леки две вече се скасаха и се принудих да ги прикапвам, добре че имам електроди неръждавеика.
четварто- капачето на крана е пласмасово, счупи се още преди да сам я ползвал.
Може само моята да е излязла несполучлива но чесно небих си купил повече от стохи и не бих ги препорачал на никого.
определено ще дам двоино повече за нещо по добро.
Поздрави
Танаси аз с моята такива поблеми нямам,работя от 3г. с нея , много безшумна и вдях как работи центрофуга на лега, почти работата им се не различава даже съм решил да си взема още една 12ка от стохи та докато зареждам едната другата да работи и разпечатваща машина съм решил да си взема от тях, самоче от тези с ножовете, че ми тябва висока призводителност.
Надявам се да няма други прецакани sweating;
На повечето от начинаещите колеги не са им нужни професионални центрофуги.Те спокойно могат да си направят малки,преносими и да могат да се побират и в най малките багажници на автомобилите.Аз освен голямата си центрофуга съм си направил малка от корпусите на 2 перални като за предавка използвам фрикцион/саморъчно изработен от гумена ролка и метален диск с предавателно отношение 8/.Спокойно се центрофугират по 2 магазинни пити ДБ/за големите става по трудно защото разстоянието до остта е по малко/Та за любителите пчелари това е идеален вариант и не е нужно да се дават пари за големи центрофуги.Ако някой се интересува може да ми пише на лични да му пратя снимка и размери.
Точно така! Има и много подходящи за целта пластмасови бидончета. Справка - Интернет.
За начинаещите колеги и колегите които се занимават любителски с 10-20 кошера, най-евтино ще им излезе да си вземат трирамкова центрофуга алпака, от някой стар пчелар който се е отказал от пчеларство или е починал, те вървят около 100-120лв.
Прав си колега.На мен ми предложиха хордиална тройка за 100 лева,но вече си бях направил моята и ми беше излишна.
Някои ползва ли центрофугите на Галин Ганев от Червен бряг. Цената им в момента е доста атрактивна около 1000 лв. с електромотор, 24 рамкова.
да ние ползваме и сме доста доволни, докато почистиш 24 рамки и тези които се въртят са вече сухи. само че си вземи с два крана така ще ти е по лесно. ако искаш отиди на 10ти в плевен там ще разгледаш и доста други и ще прецениш сам. wink; drinks;