Ммне , за нагаждането недей разчита напълно - или се нагаждат , или умират / изчезват . Същата работа като при хората и народите .
Преглед за печат
Ммне , за нагаждането недей разчита напълно - или се нагаждат , или умират / изчезват . Същата работа като при хората и народите .
Гената просто обърка словореда (ако бъркам да ме поправи) - въпроса е, ние да нагодим нашите методи, спрямо пчелите и отвореното/ мрежесто дъно е едно от тези постижения .... а това, че сърбите се сещат преди нас .... е па какво толкова (;
Относно таблата, която описвате с две мрежи на страничните отделения. Преди "демокрацията" имаше БДС и за кошерите. Та тази покривна табла за ДБ, си е точно по БДС. Предназначението и е, преди транспортиране или при затваряне заради пръскане на земеделските култури, плътните дъсчици се свалят и кошерите се оставят на мрежи за да не се задушат семействата. Някой пчелари, ги оставяха на мрежи и по време на бурни летни паши, за по-добра вентилация.
Не знам обаче дали някой е пробвал да ги зазимява по този начин. За това ми е любопитно.
Забелязах, но опит с мрежеста табла нямам - дори не съм виждал на живо такава, та просто няма какво да споделя, освен някакви смугли и неясни дори за мен догадки, от които няма нужда т.е. наблюдения в/у употребата на такава табла през зимния период нямам никакви.
Имах такива табли преди време, неудобни са за работа, дъсчиците , под мрежата се разместват и вадят постоянно(защото са прикрепени с едни триъгълни ламаринки), мачкат се пчели , падат в най - неудобния момент, ковеш ги и пак падат. През лятото на мрежа не може да ги оставиш (в смисъл - без дъски), защото под капака е 50 градуса, та трябва да туряш примерно картон или др.изолация.През зимата не съм ги оставял на мрежи, но(лично мнение)- магазина(празен), сложен върху плодника е най - добрата изолация, а с тази табла може да се сложи само капак- нищо друго.
Всеки може да работи както иска........
здравейте,
за първа зима дазимявам кошерите. Уж храна имат, мишепредпзители см сложил и входовете съм стеснил....ама пусто се притеснявам за температурите горе на вилата че са мн ниски.....искам да сложа стириопор от вън за да защитя кошера от ветровете....може ли някои да сподели това дали го прави и как....ако сложи и снимки ще е най-здобре!
Ето как става.Само лицевата страна не е санирана.
http://s8.postimage.org/geon5sg41/DSC03781.jpg http://s7.postimage.org/vhzu0h713/DSC03782.jpg
Вие нормални ли сте бе :D :D :D
кое те кара да зададеш този въпрос?
Буци, благодаря ти!
Кога ги слагаш и кога ги махаш изолациите?