Ясно .
Успех в работата .
Преглед за печат
Ясно .
Успех в работата .
Случва се, днеска се оптвам да хвана една неоплодена майка, но нещо ми се изплъзна и литна..... оставих кошера за малко отворен, после го затворих и си продължих другата работа. Най на края отидох при въпросния кошер с една пръскалка, прерових питите една по една и я намерих майката (само тя си беше понеже имаше само един излюпен маточник)пръснах я да не литне пак и я хванах ....
Здрасти пак, значи 2 дена им сипвам по 500/ml захарен сироп, 1:1 разтворен, днес ги отворих за първи път, и да си призная бяха доста изнервени, защото 2- пъти ме ужилиха, както и да е. След като го огледах внимателно целият кошер, пита по пита без да търся майката, защото тя е на 1 година и е доста пъргава, няма смисъл, защото няма да я открия пък не е и белязана, но аз по моя собствена преценка, сметнах че е нужно, да се разшири гнездото, най вече заради това че по преградната дъска имаше количество пчели, кажи речи като на рамка с пило. Аз сложих 2 рамки, едната беше в кошера до преградната дъска и изградена изцяло, но само това, аз я преместих между питата с меда и пита с пило, пропуснах една пита и сложих другата рамка, която е само с основа, и така от 5 рамки станаха 7 дано не съм сбъркал, и да съм връщане няма, пък и аз се уча ... П.П. Не ми дава да качвам снимките че са били голям формат..
Намаляваш ги и си ти.
Мисля че няма смисъл за магазин /мое си мнение/ не че е невъзможен медосбор но семейство трбва да е достатъчно силно поне плодника да напълни да използва тази паша за развитие и растеж на самото семейство и ако има приток на нектар ще е много по добре от захарния сироп.
Горния пост беше за снимките, а за това дали да им сложиш магазин - сложи им. Нищо, че е седмаче. Аз имам няколко седмачета и от акацията дадоха по едно магазинче. Второто е почти готово. Давай и сироп по малко. Вярно, ще го вкарат в меда, но сега е необходимо да се засилват и да градят. Ако искаш може да го ползваш, ако искаш им го остави за зимата.
Малко са пчеларите които от отводка правят 20кг на седмица мед.:bigsmile:Говоря за чист хубав мед не боза как казва Модернизатора.:bigsmile: