Колега Спартак има пило доло левия ъгъл на рамката поне до колкото виждам аз но е малко
Преглед за печат
Колега Спартак има пило доло левия ъгъл на рамката поне до колкото виждам аз но е малко
buci59, Браво ,пило като по образец , това наистина вече може да се покаже на колегите и е гаранция за високи добиви.
Е и това ако не е образец, здраве му кажи !Цитат:
Първоначално публикувано от спартак
Влад, изречения ли не умееш да съставяш, като някакво ехо повтаряш. :D
Това все едно, че не съм го видял.Цитат:
Първоначално публикувано от спартак
Колега buci59 сподели опит как го постигаш? Аз не съм гледал моите колко пило имат но твоята рамка ме очарова,пожелавам ти успешна година. hi;
Нищо особено.Нужно е много от рано силно стесняване,за да покрият пчелите плътно питата,затопляне отгоре и подхранване на с-то.
Буци гледам че това е снимка от 2010г.Тази година как е положението?На колко рамки имаш такова пило?
Зазимяването ми е по системата Венер.Семействата са ми стеснени,между магазина и плодника съм сложил велпапе.На велпапето съм направил отвор 5 на 15,също така съм третирал всички семейства с мравчена киселина с изпарител(120мл за 15 дни).
P.S:С удоволствие чета професионални коментари,от които мога да науча нещо,а другите тапизми будят само смях и съжаление!
Пилото расте с всеки ден.Факт е,че пчелите излязоха отслабнали от зимата,така,че пилото е на 3-4 рамки,като такова на снимката е на 1-2.Но пак повтарям-за да расте пилото,трябва стесняване,затопляне и подхранване.Не броя на рамките определя силата на с-то.Нека не забравяме правилото-през пролетта силно стеснени,а през лятото преразширени.Цитат:
Първоначално публикувано от ivootur