Това ми прилича на гнездо на стършели.До колкото знам пчелния вълк не живее на семейства а по единично.Голям късмет си извадил щом са те жилнали няколко пъти и нищо ти няма.Цитат:
Първоначално публикувано от Farar
Преглед за печат
Това ми прилича на гнездо на стършели.До колкото знам пчелния вълк не живее на семейства а по единично.Голям късмет си извадил щом са те жилнали няколко пъти и нищо ти няма.Цитат:
Първоначално публикувано от Farar
И аз се борих до преди малко с пчелоядите ! Отстрелях с въздушна пушка 2 пчелояда и 2 сиви сврачки , но трудна работа !Някой , ако знае по-ефикасни методи - да споделя !
Това е другата снимка на колегата Farar
http://s14.postimage.org/vx5qc5hod/015.jpg
Сега разбирам защо пчелоядите ще бъдат включени в червената книга. Времето, което ще загубите в залагане из храстите може да го оползотворите за да мислите над темата как да възстановите загубите на пчели.
колеги ефекта е прост много drinks; drinks; drinks; drinks; drinks; drinks; drinks; drinks; drinks; drinks; hi; hi; hi; hi; hi; hi; hi; hi; окачете на 30тина метра на някое дърво кожа от прасе, яре, агне...... свраките и пчелоядите кълват много по такива кожи wink; wink; wink; wink; wink; през тва време си седете в някой трънак с въздушната пушка, и само се иска да имате точен мерник. drinks; drinks; drinks; drinks; drinks; За 2-3 дена ще ги избиете до крак, и да останат единични бройки, бълха ви ухапала
Ти пробвал ли си го това? wink;Цитат:
Първоначално публикувано от gillan
нямам кожа, иначе бих.Днес иначе свалих 2 свраки, а и има някакви врабци гледам че излизат от сеновала на стареца, май са си направили гнезда вътре в сеното и ме притесняват много.вариантите са 1, или стареца да разкара тва сено (не му трябва нямаме такива животни освен зайци) или ще ме нервира и клечката.Не съм сигурен ядат ли пчелите ама гледам са бая врабци, и ме притесняват
:D :D :D врабците да не те притесняват, не ядът пчели. Не хаби сенцето на стареца, да не му е било лесно да го събира.Това за кожата важи, ама за синигери през зимата. Пчелояд на нея няма да кацне, а свраките също не те бъркат за пчелина.
свраката е най омразната ми птица не знам защо, и гарвана също/ от малак е така, аз заради свраките си купих някога въздушна пушка.В Слатина има много свраки, не знам какво търсят тук, примерно в Берковица не съм виждал толкоз много колко в селото. А разстоянието е и няма 10 км
Вчера ходих до пчелина и гледам 7-8 пчелояда летят над него. Още колко крякаха в гората нямам идея. През живота си не съм виждал такова животно на село, сега от къде се взеха? Отивам за съчми, а комшията е ловец и като се появи ще го моля за помощ. Изобщо не ме интересува защитени ли са или не са. Гадове мръсни... next_mad; judge;