Това не е въпрос, а твърдение. Явно преживяваш катарзис. :cool::bigsmile:
Преглед за печат
Въпроса така зададен, малко ми е странен - каква заплата си определям или каква заплата искам? В смисъл - как така "си определям" ...... някак излиза, все едно да мога да си определя 1000лв, ала ще си определя само 500лв, пък другите 500лв .....или пък обратно: определям си 1000лв, ама имам/ мога само 500лв.
Ако е каква заплата искам - със сигурност над 1000лв.
Mале, мале - като погледнах в съседната тема, за въпросите от начинаещи пчелари, какви суми се вихрят: това 400лв, това 600лв, това на кошер, ма най- малко ...... какви хиляда лева заплата solaris60. Значи такива лисици, като пчеларите нема - правят дебели пачки, пък нямали пари .... те това е, милионерите се преструват на бедни, е как да се оправи тази държава. :Д
А е аз го разбирам това фукане - поради що е и какво е. Ала някак в пчеларски форум, ми се струва крайно неподходящо - то от там другата народна приказка "на краставичар, краставици продава". Та нали сме пчелари, нали общуваме с пчелари - нали се знаем, кой, как и с колко живее. Мисълта ми е, че подобни надлъгвания - особено в пчеларски форум - не смятам, че ни правят добра услуга на пчеларите.
работиш 5месеца а вземаш цяла година пари
Така е наистина, ала ...... още съм махмурлия от нощес, бях на събиране на класа от основното училище. Имаше съученици не ги бях виждал от 20+ години. Та ясно е - разпитваме се кой, какво, що, как и т.н. Съответно съобщавам, че се занимавам с пчели и разбирам, че един съученик и той се бил занимавал известно време с пчеларство. Бизнесмен човек, има си и други доходи, но покрай дядо си, който бил пчелар, взел та се решил и той да пробва. Както ми разказа, съдя, че е схванал занаята, справил се е, като за начало - от пет семейства, стигнал до стотина. Работил ги година- две, обаче ги продал. И питам го аз - добре де защо ги продаде, ти явно си успял да се научиш, защо не продължи. И ми отвърна без да увърта - а е човек, не че нещо, ама много бачкане това пчеларство бре, баси майката.
Та много хора гледат отстрани и точно така разсъждават - пет месеца раб'тиш, цела година вириш краката. Ала, като се улови човек с пчелите и разбира, че далеч, ама далеч не е така, както изглежда и както си мисли.
Горе долу е така. По принцип повечето бъркат от самото начало. Още като прочетат какви са принципно изискванията за подходящо за пчелин място. Понеже се намира трудно, новаците си казват- Е, нямам баш такова, но моето все ще изкара нещо. Втората, рутинна грешка е, че повечето сме грандомани. И като започнат с тия бройки, всеки се мисли за Мечо Пух. А той милия има предвид ядене, а не правене????? Има още много и все негативни аспекти, но за мерак лек няма.