И към добавеното. Не само, че не съм спал, но съм и гледал. Какви толкова природни чудеса имате от които да се лее толкова нектар? Затова някои ходят насам натам за да знаят.
Преглед за печат
За тези, който искат да се убедят сами прилагам снимка на паспорта на една майка от новото попълнение. В него има всички координати. И една снимка на майкатаПрикачен файл 8766Прикачен файл 8766
Ето я красавицата
Прикачен файл 8767
Похвално е, че в този късен час имате добро чувство за хумор :)
Езика ми няма какво друга да сътвори, освен споделяне на реалността, но понеже не е за тази тема, та за това се въздържах. Ти си Двуликия Янус и не знам с другия никнейм да не ме забършеш. Та по същество - споделял съм ти какви медоноси има в района. Най-обилния, от които е слънчогледа - хиляди, хилади декари, цъфтящи по различно време. Може и да не вярваш, но на нас основния ни проблем е отделянето на видовете мед, т.е. да ги извадиш в точния момент, а не дали ще има или няма да има. Да случвало се е да няма - 2015г. липата цъфна, но заваля и слаби добиви, но за сметка на това всичко друго се отчете, даже в повече от очакваното. Преди 6-7 години, рапицата замръзна и валат, но другите медоноси се отчетоха. Тази година студ зимъска, труден старт пролетта, но медоносите си свършиха работата, стига и пчеларя да е подходил адекватно. А щях да забравя, преди 3-4 години ми се наложи да вадя по два магазина 12р ДБ от рапица, която бе 1400 дка в непосрествена близост до пчелина. Хайде стига че ще ви потекат лигите и ще ми завидите :bigsmile: