Мисля, че тук става дума за законът на Архимед - плаваемост на телата. Восъкът изплува на повърхността!
Преглед за печат
Аз имам шнека на Корект-Николов, в комплект с разпечатващата им машина(с удължена 2000мм стойка).
Сравнително доволен съм от шнека, той си седи под разпечатващата машина и добре се справя с количеството разпечатки които "падат" от машината. Рядко се налага да му помагам, натискайки разпечатките с едно дървенце. Има си предна и задна скорост, както и регулиране на оборотите.
След няколко седмична експлоатация "му се случи случка", поради което се наложи да го разглобя, и да изпратя мотора(заедно с редуктора) и електронното управление на производителя. Оказа се, че мотора е изгорял, "кълнеше се", че до сега(тогаво) такова нещо не му се е случвало, не е имал изгорял мотор, и че управлението би трябвало да го защити(незнат точно колки подобни машини е произвел от както произвежда, че да няма друг такъв случей), но в крайна сметка ми го подмени мотора с нов(като за моя сметка бяха само куриерските разходи до Добрич и обратно - 2х17лв.).
И, така за да извадя мотора и редуктора, ми се наложи да го разглобя целият шнек, почти на съставни части, и съм снимал почти всичко, с изключение на най-долната тавичка, на електронното управление и на самото шнеково устройстов, което мачка восъка(то, цялата машина си е една голяма "румънска машинка", така при нас наричаме машинката за мелене на домати за лютеница и сокове). По-следващите постинги ще побликувам снимките които съм направил, ако има някой ентосиаст който ще се запали да си прави "самоделка", надявам се да са му полезни.
Прикачен файл 5283
Прикачен файл 5284
Прикачен файл 5285
Това е рамата:
И още снимки на рамата:
Прикачен файл 5288
Прикачен файл 5289
Прикачен файл 5290
Ето го и мотора с редуктора:
Прикачен файл 5291
Прикачен файл 5292
Прикачен файл 5293
Това е фунията кадето падат разпечатките и самото "мачкащо" устройство:
Ето го ситото и тавичката(всъщност съм й имал снимка) където се отича меда:
Това е преградата между мотоа, редуктора, управлението и самото мачкащо устройство. Има и още няколко ламарини които затварят корпуса около мотора, но тях не съм ги снимал:Прикачен файл 5300Прикачен файл 5301
Управлението нашенска изработка ли е или е внос? Можеш ли да снимаш пак табелката му, така че да се четат надписите?
Колега,Искрен при вашия шнек има ли ги недостатъците описани от г-н Матеев?