Аз съм сигурен, че нямаш проблеми само като работиш с гвоздеите.Цитат:
Първоначално публикувано от Пламен Ганев
Преглед за печат
Аз съм сигурен, че нямаш проблеми само като работиш с гвоздеите.Цитат:
Колега ,остави ме да разбирам повече от обработка на д-ната .Все пак съм учил 8 години и практикувам вече 12 в тази област. Не се казва чуждо тяло ,а вставно перо в нашия случей . Стига с това чуждо тяло .А за чуждо тяло съм чувал ама на някой в г..а[/quote]
Оставям те разбирачо :D !Както искаш му викай?!Твоята работа е все едно да искаш хората да казват пирони на гвоздеите :D :D :D .
Колко кошера си изработил дърводелецо?Със собственните си ръце,не с други ръчички!
Точно това имах предвид за жаргона но някъде ми замина мнението...А цинизма не толерирам.
Оставям те разбирачо :D !Както искаш му викай?!Твоята работа е все едно да искаш хората да казват пирони на гвоздеите :D :D :D .Цитат:
Колко кошера си изработил дърводелецо?Със собственните си ръце,не с други ръчички![/quote]
Кошери само 6 многокорпусни със по 3 корпуса съм изработил за себе си .Тепърва ще произвеждам количества самоче не знам телата от къде да ги купя. Разбира се с ръцете си ,с краката още не съм се научил. Защо обаче мислиш ,че в изработването на кошери има нещо по сложно например от изработване на чекмеджета същите кутии са . Когато знаеш азбуката не е трудно да напишеш всякъкви думи. Успех в кошеростроенето :D :D :D :D :D :D
6 кошера си е сериозно постижение!Успех на теб майсторе в кошеростроенето
Извинявам се ,че се подвеждам по лаладжии.
По темата . Ето малко информация за топлопроводимостта на някои дървесни видове.
http://prikachi.com/images/423/5289423H.jpg
Ето и за трайността .
http://prikachi.com/images/431/5289431N.jpg
Пламен е прав -на теория може да сме боси но и практиката е от значение..например-колегата Станко обръща дъските!какво ще кажеш по въпроса колега?Верно ли е или не?
Какво точно имаш предвид под обръща?Цитат:
Първоначално публикувано от Spens
Колега ingivo,всяко дърво става за кошери,а издръжливоста във времето идва от потдръжката.Тая схема е за лаладжиите.
Тъи като мисля че аз вкарах термина "чуждо тяло" в темата и до някаде се чувствам отговорен за пламналият спор проверих тук-там зглобката наистина се казва "зглобка със вставно перо"!Но аз съм ел.техник и дърводелството ми е далеч за сега!