Първоначално публикувано от
iskren
А, май ще си дойдем на думата къде е "ключа за палатката"...?!?
Някой написъл "пчелни кошери продава" в гугъл, излезли му няколко резултата в продавалник/olx и още тук-там, хванал най ниската цена, без грам да мисли какво качество ще получи за тази цена, доставено му е най-вероятно по куриер, никога не са се виждали с дърводелеца "фейс-ту-фейс"(лице в лице), да обсъдят нещата, елементи на кошерите, дребни детали, да му видиш работилницата/цеха/фабриката - какъв му е капацитета, качеството, да ти покаже готова продукция, да ти даде идеи, да ти покаже, че е в час с нещата, на ти с материята(аз съм попадал на производител, който имаше огромен цех, с какви ли не машини, доста материал на склад, в момента като отидох цеха не работеше, нямаше и един кошер дори да ми покаже, единственото което ми показа бяха заготовки за рамки; даваше "приемлива" цена на кошери - ама как да поръчваш от такъв, без да видиш, без да пипнеш след сато си бил на място...?!?). И после плюете по тоя или оня, е не че не са си заслужили, но за ниска цена - ниско качество. Вярно, че за 2-3-5 кошера не е рентабилно да обикаляш цяла България на длъж и на шир(освен ако не съчетаеш полезното с приятното, тръгваш на туризъм - опознай родината за да я обикнеш...), ами тогава отиваш в местният пчеларски магазин и си купуваш кошери от тях, на малко по-висока цена(може да достигне и до два пъти тази от интернет), но поне насреща си имаш реален продавач, с който меоже да си договориш гаранция и оправдания от рода на: "аз само ги продавам - не ги произвеждам..." просто да не вървят, пък и тея търговци(по пчеларските магазинчета) които са с дългосрочна визия внимателно си подбират производителите на кошери, чиято продукция да търгуват - точно за да няма такива проблеми. Аз при нас в Русе, съм виждал кошери да продават и в магазини за мебели дори.