Здравейте на всички ,искам да попитам като напълно начинаещ задължително ли е кошероте да се ти от един вид?Аз станах собственик на 2бр.ДБ и сега мисля да си поръчам 2 ЛР.Ще мога ли да се оправя или е по добре кошерите да са от един и същи вид.
Преглед за печат
Здравейте на всички ,искам да попитам като напълно начинаещ задължително ли е кошероте да се ти от един вид?Аз станах собственик на 2бр.ДБ и сега мисля да си поръчам 2 ЛР.Ще мога ли да се оправя или е по добре кошерите да са от един и същи вид.
Косьо, отговарям ти щото и аз съм 67 :D - не е задължително, но е силно препоръчително. Ако има кой да вдига ЛР корпусите чат-пат, сигурно ще се оправиш. Айде успех и по-нататък ще пишеш какво става.
Здравейте, приятели пчелари. Искам да попитам какви са цените на едно семейство пчели заедно с майката без кошерите. Плановете ми са следващата пролет да си направя 2 кошера, да пробвам дали мога да се грижа за пчелите. В последствие планирам да направя чял пчелин. До тогава обаче има още много да чета.
Между 100 и 150 лв. са пчелите с питите.Ако питаш мен започваи още сега с пчеларството.
Преди два дни купих семейства на по 10 рамки и 4-5-6 пити с пило за 120 лв и отводки на 4 рамки за 60.
И за какво ги купуваш? До година си отново на стартова позиция. Но тогава ще се включиш и в Програмата, за да имаш повече...При тебе цикъла е едногодишен, даже го и съкращаваш.Цитат:
Първоначално публикувано от Зарко
Хихихихихи, точно заради тебе го написах. Знаех, че ще изпълзиш от дупката. Сладур :D kiss;Цитат:
Първоначално публикувано от vanHanegem
С тия ли ще подмениш ония разсъхналите се 100 годишни сандъци в които върлуваха кормораните? На далавера си - както винаги. Остава и пчели да се научиш да отглеждаш!
Вчера с мой приятел. купихме за него 12 семейства и 4 кошера (които определено са за печката, но си изпълниха предназначението по транспортиране), за 500 лв. Така че, всичко е въпрос на договорка.
Юри, не говори такива неща...Зарко ще го заболи още повече главата! А пък тези 4 кошера за които споменаваш за него ще са като мебел (като си спомня какви снимки беше пуснал във форума).