Аз взех и на Сливен основи и на Горна Оряховица и съм по доволен от тези на Горна Оряховица. На цвят са жълти а пчелите по бързо започват да ги градят, малко по тънки са но пчелите не ги гризат
Преглед за печат
Аз взех и на Сливен основи и на Горна Оряховица и съм по доволен от тези на Горна Оряховица. На цвят са жълти а пчелите по бързо започват да ги градят, малко по тънки са но пчелите не ги гризат
Кои са тези в Горна Оряховица? И защо са жълти?
Тези от Г.Оряховица са на Витанов.И аз тази година взех от тях.Доволен съм, не ги гризат а и при обмяната на восъка са коректни, не правят цигански номера като на други места.
восъчните основи в Турция са около 18-20 лева кг ,при замяна 2 лева надценка се дава ,мисля че не си струва да се купи преса за два лева
Сериозно, ще питам отново (3ти път) - защо основите са жълти? Инак е прекрасно че сте доволни :)
advanced идея нямам защо са жълти и не потъмняват бързо wink;
Колеги, ако някой е ползвал ВО на BEEHOME да сподели дали са добри, 94 гр. са имат странен мирис. По нагоре Valaz беше дал мнение ако има и други ще ми бъде полезно. Благодаря Ви !
Има две възможности, според мен.Цитат:
Първоначално публикувано от advanced
Едната е да са от восък от разпечатки, която аз изключвам. Видях, че в Русия правят основи от такъв восък.
Другата е да е избелван восъкът с киселини и/или оцветяван.
Ако говориш за тези произведени в Богоров от едни араби- аз ползвам такива и съм доволен. Миришат уникално яко според мен, даже съм си сложил в колата една за ароматизатор.Цитат:
Първоначално публикувано от petermar
Да за тях става въпрос но доколкото знам са внос - на тях пише произведено ЕСЦитат:
Първоначално публикувано от Mind_Control
най вероятно Китай :). Казват че са от Гърция интересно ходил съм доста по пчеларски магазини в Гърция и Турция но никога не съм виждал точно такива.