Здравейте спецове на ракията. drinks; С ваша помощ напълних един бидон на 48*от сини сливи.Дайте рецепта за ракия от мед, че да пробвам.Чух, че вървяла по десетина кинта литъра.:bigsmile:
Преглед за печат
Здравейте спецове на ракията. drinks; С ваша помощ напълних един бидон на 48*от сини сливи.Дайте рецепта за ракия от мед, че да пробвам.Чух, че вървяла по десетина кинта литъра.:bigsmile:
Памида ти е екстра, само тия светлите зрънца ако ги смачкаш смъкват градуса. До по-миналата година си гледах лозето - половината памид, два реда мерло и другото бяло, предимно десерт. Ставаше чудесен букет и провали не съм имал. Иначе имам един колега тука дето има и лозя та ми е давал смес мавруд и гъмза - също екстра. Сега за другата седмица ще ми гласи само мавруд, че другото нещо не било станало... И аз като не съм се занимавал с чист мавруд, не знам, дали ще се справя? Охх, пак взе да ми се свива стомаха...
Чанко, ракия от мед или ракия с мед ?
Борис,аз съм правил ракия като вместо захар съм слагал мед.Няколко пъти съм варил и съм много доволен от резултатът.Става много пивка ракия,така че ако имаш възможност пробвай-няма да сбъркаш.