Сефтето за годината. Домашно прясно овче сирене. Само се чудим с червено вино ли да го полеем или студена бира....
Браво!!
И с хубава ракия може да се полее..
Преглед за печат
Сефтето за годината. Домашно прясно овче сирене. Само се чудим с червено вино ли да го полеем или студена бира....
Браво!!
И с хубава ракия може да се полее..
Валентин, това е един от редките случаи, в които ме кефиш! Браво за майсторлъка! Голем си!
Така е. Вальо тука вече си корифей. Умирам за домашно прясно сирене, ако ти върви с грозданка може да направим бартер. Това сериозно
Борка аз съм на картофени кюфтенца с подлучен катък...Стана малко мазало онаоколо но......Наздраве!!!
Ачка, тази вечер и аз съм на постно -лапад с яйца и ориз и онази ракия. С тия пости не знам до кога ще изкарам . Добре че ракията не е забранена .
Наздраве!
Аз ще изкарам до утре,а за после незнам.
Ванка, наздраве и на теб и на цялата компания !
Преди много време попаднах на тази статия, хареса ми и си я запазих. Може да е интересна и на някой от вас, затова я пускам тук.
https://www.24chasa.bg/Article/1497674
Аз иначе от години използвам този метод със завиране и после в изолация, напр. яйца, макарони, картофи, боб и т.н.
П.п. Единият от коментарите отдолу е мой. Без да уточнявам, ще се сетите сами;)
Мда. А аз пък точно в неделя нацепих на трески нашето сиренарско сандъче. Така и не се сетих да му направя барем една снимка за спомен. След повече от 30 години вярна служба, /последните десет вече в друг отрасъл на домашното животновъдство http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=80&page=3/, беше на решето и нямаше за кога да стои. Но му личеше че е правено от Майстор-дърводелец - страниците вкопани в дъното и ъгловите сглобки на фалц. На предната стена си имаше чучурче /от поцинковка, тогава нямаше евроизисквания/, отгоре дървена притискателна скара и един камък...
Абе няма по-хубаво нещо от домашно овче сирене, особено ако е и от пролетното мляко. Най ми върви със хляб от селска фурна, може и тъпкано в зелена чушка, ама да е от двора :)