Ми нали уж ковида беше от някакви люспеници то верно не са щурци ма нали нашите деди не са ги яли тия щуротии та не знам как ще ми се отрази
Преглед за печат
Няма и да се появи (по въпроси за моралните устои и духовната възвишеност на западното общество), защото е предостатъчно умен за да разбере, че е грешал, но и твърде горд за да го признае пред другите...
А иначе, тия бръмбари ще да са много "полезни"...
"Хранителните добавки, съдържащи прахообразна форма на ларвите на Alphitobius diaperinus, не следва да се консумират от лица под 18-годишна възраст..."
:tres:
Та азиатците отдавна ядат буболечки, прилепи, мишки, пенис на тигър, отровни риби и ....
Всички пандемии ли започват от там?
Ами ако ковида е разработен в някоя лаборатория в Китай или Украйна.
Не мога да знам какво са яли нашите деди преди хиляди години/ преди и след новата ера.
Може да не са яли пилета - птичи грип, едва ли са яли и чумави свине, и луди говеда. Сигурен съм, че мамута са го изследвали за трихинелоза преди да го изядат.;)
Не знам какво е, ама не им е толкоз чиста работата:
"...В научното си становище Европейският орган за безопасност на храните е стигнал до заключението, че замразените, под формата на паста, сушените и прахообразните форми на ларвите на Alphitobius diaperinus са безопасни при предложените условия на употреба при предложените нива на употреба..."
Твърде йезуитски написано...
Дано да си прав, ама...
"...Заявителят е поискал ларвите на Alphitobius diaperinus в замразени, под формата на паста (смлени), сушени и прахообразни (смлени) форми да се използват като хранителна съставка в редица хранителни продукти за населението като цяло и в прахообразна форма в хранителни добавки..."
"...Тази нова „храна“ се включва в списъка на Съюза на новите храни, установен в Регламент за изпълнение (ЕС) 2017/2470, и може да се използва в многозърнест хляб и хлебчета, крекери и гризини, зърнени блокчета, сухи премикси за печива, бисквити, сушени пълнени и непълнени продукти на основата на макаронени изделия, сосове, продукти от преработени картофи, ястия на основата на бобови растения и зеленчуци,
пица, продукти на основата на макаронени изделия, суроватка на прах, месни аналози, супи и концентрати за супи или супи на прах, снаксове на основата на царевично брашно,
напитки, подобни на бира, шоколадови изделия, ядки и маслодайни семена, снаксове, различни от чипс, и месни заготовки, предназначени за населението като цяло..."