Аз пак ще им хвърля по един поглед- отгоре само да видя дали няма някоя тартовка. И ще стеснявам входовете че тия оси голяма напаст. Взел сам им малко с йод да ги нарася -дано му се зарадват
Преглед за печат
Аз пак ще им хвърля по един поглед- отгоре само да видя дали няма някоя тартовка. И ще стеснявам входовете че тия оси голяма напаст. Взел сам им малко с йод да ги нарася -дано му се зарадват
Малко мед тази година, но за сметка на това много хубав. Семействата са много силни, в момента майките осеменяват още много добре 5,6,7 рамки пило. Масово нямат никакви венци а изцяло пило все едно е пролетта. Имам тук там пропуск на майката но се надявам да няма някакъв проблем. Всичко е ротирано и третирано и започнах подхранване, въпреки че се каних да извадя всичкия мед се отказах и оставих по 15кг. ма всеки. Хванах минимума и реших да не рискувам с нови неща :) 50 тина акара за 3 дена скоро ще направя контрола да видя как е.
От тея ламаринки на рамките имаш ли някаква полза?
И аз имам такъв тъмен.
Е чи трябват ли ти хофманови че да ти е удобно!?
Нищо лично, но за нищо на света не бих забил 10 пирона на рамка на която може да сложа малко лепило. Не че преди години не съм го правил. Ползвам стенд, рамки с уширение и кова с пневматичен такер. Лепилото даже ми помага като леко придържа детайлите.
При транспорт, хофмановия уширител върши чудесна работа, а и не само, дали ще е дървен уширител или пластинка допълнително монтирани няма значение. С речен такер и пирони 10мм става лесно и Чудесно, но за себе си предпочитам страничните лети да са с уширител