Сигурен ли си в това ? Все пак този брой за добро или лошо е променлив. През два месеца ли ще променяме табелите ? Ако наистина е така е голяма недомислица.Цитат:
Общия брой налични семейства се пише на табелата на входа на пчелина .
Преглед за печат
Сигурен ли си в това ? Все пак този брой за добро или лошо е променлив. През два месеца ли ще променяме табелите ? Ако наистина е така е голяма недомислица.Цитат:
Общия брой налични семейства се пише на табелата на входа на пчелина .
Сигурен съм . Това ми го искаха от комисията преди да минат да съм го направил и това на всеки кошер което каза ти . То така си е по закон. Като ти се промени броя променяш го и на табелата и подаваш декл. до ветеринаря също с новата бройка . 3 пъти ходя до общината по тия въпроси докато ги изчистя как точно е процедурата.
Това за табелата за мен е нещо ново...Чел съм закона и в него въобще не пише за тази табела нито ред...Иначе това,че при всяка промяна трябва да има актуализация на анкетната карта е така....и срока е 30 дни от промяната...
Аз досега пчелин с табела не съм виждал blush;
Явно четете законите през ред , ако въобще ги четете . Закон за Пчеларството чл. 8 ал . 5
Здравеите преди около 10 дни се взех пет кошера и кам тях ми подариха няколко магазинни пити в които обаче има мед но в няколко от тях медът капе все едно е разреден с вода от някои килиики не от всички искам да ви попитам това вкиснат мед ли е и какво да го правя да го изцентрофужа ли и да го изхварля в тоалетната или да го ползвам за нещо ??? Много ще сам благодарен ако някои ми даде савет ( този мед които капе не мириши лошо или нещо такова дори го опитах на вкус си е като мед но рареден )
Благодаря предварително :)))
Щом не му е променен вкуса и мириса, му няма нищо. Меда е силно хигроскопичен и ако не е съхраняван правилно, лесно поема влага от въздуха.
Това трябва да е табелата на всеки пчелин.
Но трябва и да се изпълнява.
Такива пити ги изтръсквам преди да ги сложа в кошера.Цитат:
Първоначално публикувано от wingyboy