Само може да предполагаме.....
Преглед за печат
Само може да предполагаме.....
Често минавам през Монтана(Видин-Димово-Монтана-Берковица..) мога да отделя няколко минути.Според мен би трябвало вече да имаш пило.Цитат:
Първоначално публикувано от Nik_m
Въпросния кошер работи доста усилено през деня постоянно влизат пчели с прашец, докато другия доста по малко. След застудяването ще видя как е и ще сложа лентите.
Мисля си дали има пило?
Увеличи достъпа на свеж въздух.Цитат:
Първоначално публикувано от Nik_m
http://s2.postimage.org/bkso4fimt/20...7_18_14_34.jpg http://s22.postimage.org/c1pn42ya5/2...7_18_15_31.jpg
Имам 2 въпроса по снимките
1- Тази хранилка трябва ли да е закрепена по някаккъв начин за покривната табла или как трябва да се постави?
2-Дъното ми е изцяло от мрежа (метална) и има канали за ламарина, та дали да го оставя само на мрежа или да сложа ламарината?
Хранилката я закрепи,като заковеш малки летвички да и фиксираш отвора с тоя на таблата или ако слагаш изолация на таблата(стиропор,фибран),я фиксираш с изолацията.При мен с дупката на изолацията съм ги фиксирал хранилките.
За ламарината според мен я сложи,а лятото я махай или само частично.По усет.
Здравейте отново. Реших да си регистрирам пчелина и като дойдоха проверяващите от Областната дирекция по безопасност на храните да огледат мястото и кошерите и ми направиха забележка, че не съм сложил стикерите с номерата на кошерите. Та въпросът ми е от дясната страна където се изписва общият брой кошери, действителният брой кошери,които имам към момента ли да напиша или капацитета които са ми определили за пчелина?
Извинявам се ако въпросът ми не е за тази тема.
Общия брой кошери не се пише никъде. От дясно на капака се изписва номера на пчелина, примерно 35682188, а от лявата номера на кошера и броя на семействата в него. Например 001-01 за едно семейство в кошера или 001-02 за две семейства.Цитат:
Първоначално публикувано от Plamen Nikolov
Общия брой налични семейства се пише на табелата на входа на пчелина .Цитат:
Първоначално публикувано от Plamen Nikolov