Ангел има право затова понякога имаме търтовка след две седмици а не след шест пример за това е роил се кошер те вече са анатомични майката не се запложда и след две седмици са физиологични
Преглед за печат
Ангел има право затова понякога имаме търтовка след две седмици а не след шест пример за това е роил се кошер те вече са анатомични майката не се запложда и след две седмици са физиологични
Да задам едно въпросче. Та. Ако в семейство без майка се поставя маточник и преди да се излюпи се премахва и се поставя нов,то в това семейство какви търтовки ще има?
Има три отговора логичен психологичен и философски
Да ли е късно да сменям майките ,с само смяна ?
Става . Това , че в твоят пчелин примерно няма търтеи , няма защо да те притеснява .
Което е по-добрият вариант .
Действай .
Купих си някакъв препарат срещу акара разтваря се във вода и се пръска всяка пита една по една но няма етикет и сега се чудя с какво ги пръсках.....Всичко е по препоръка на човек който ми показа много неща на последните няколко седмици и му имам доверие но ми се струва неудобно три пъти през 7 дена да пръскам всички пити една по една.
Не се сърди за палеца,но това си е твойто мазохизъм.То може да е вредно за пчелите,но по важното е да ли е вредно за теб.
Доверие се гради с години и трябва да е вазимно.Защо не ти е казал какво ти дава да третираш?
Не се сърдя утре ще го питам ама сега цяла нощ ще умувам...