Джамбазите обявиха ли на колко пари изкупуват акациевия мед? С един комшия се интересуваме, той звънял на един дето ни мори и изкупува мед тука от нас и братята турци от нашия вилает, ама не си вдигал телефона....за фабриката в Масларево изкупува.
Преглед за печат
Джамбазите обявиха ли на колко пари изкупуват акациевия мед? С един комшия се интересуваме, той звънял на един дето ни мори и изкупува мед тука от нас и братята турци от нашия вилает, ама не си вдигал телефона....за фабриката в Масларево изкупува.
И мен ме интересува цената на акацията, ако някой има информация.
Колкото 2 бутилки олио сигурно ще да е!
Ние не можем да спрем вноса, но можем да участваме доста добре в логистиката му. За сега един от най-преките пътища е влакове до българските пристанища и после кораби или влакове до света и Европа. А към украинското винаги можем да пробутаме и нашето. Ако не побързаме турците ще ни изклатят!
Забрави ли за разликата в ширината на линиите в Украйна и Европа? Нали заради нея искат да отворят украинските пристанища на Черно море.А и Румъния е преди нас в схемата.Надеждата е руснаците да вземат всичкия украински мед като репарации. Че то винаги си оставаме от страната на булката.:laughing:
п.п. Житото вече го взеха.Ще го пласират като руско в Африка.И както върви Украйна ще я превърнат от износител във вносител на земеделска продукция.crying;
Проблема с ширината на линиите е отдавна решен - сменят се тележките на Унгени. Румънците имат само едно голямо пристанище - Констанца и то вече е претоварено. Колкото до откраднатото и изнесено жито от руснаците - това са приказки под шипковия храст на Зеленски. Хляб има за всички, ама се иска бързи реакции. Зеленски сам предожи житото да се изнася през България.
Според последната руска позиция Донбас и Херсон като области не подлежат на преговори.Това за производството на жито.Според Путин в интервюто му Украйна няма повече от 5 милиона тона тази година.А проблема с жп транспорта е основния излаган от ЕС и "Британската общност" за износа на жито от Украйна.Това според британците предполага техни военни кораби да бъдат допуснати от Турция за да охраняват износа по море.Това са официални позиции на официални представители.А другото са си наши приказки.
Ние, румънците и турците сме в най-изгодна позиция - имаме излаз на вода. Ние и румънците имаме излаз и на Дунав, а турците държат проливите. Ако се разберем как да поделим "кокала" и се организираме можем бързо да изпразним украинските силози за новата реколта. Че няма и месец и жътвата почва. Очаква се добра реколта и нашите житари при тази криза по целия свят ще направят гуши като пеликани!:laughing:
Мераци!;)
На Украйна и сега и е възможно да изнася през Полша.Това , че светът ще измре от глад си е чиста проба джендърска пропаганда.Годишно се търгуват над 800 милиона тона пшеница.Украйна с нейните 5 и без нейните 5 си е далече от предизвикване на световна криза.
България произвежда 6 до 8 пъти повече от зърното, което консумира.Хляба се е запътил към 5-те лева. Дали е от недостиг на жито? В голямата игра на джендърите срещу нормалните хора продоволствената криза е само карта.Колкото и да си крием главите в пясъка, че не виждаме и не разбираме как ни варят като жаби на бавен огън, задниците ни остават голи за радост на джендърската чума налегнала света.:mad:
Цените на турски магазин.
Прикачен файл 11320
Прикачен файл 11321
Прикачен файл 11322
Онзи ден, тъкмо бях бурканирал първият мед за тази година, ми звъни един приятел и пита:
- Имаш ли мед да ми продадеш?
- Имам – отговарям - но тази година е на 15 лв.
- Що толкова, бе? Миналата ми го даваше по 10!
Замислих се малко и се аргументирах:
- Виж, Гоше - Инфлацията за май спрямо април е 1.2% , от началото на годината – май 2022 г. спрямо декември 2021 г., е 9.1%. Годишната инфлация за месец май тази година спрямо май миналата е 15.6%, от 27 април "Газпром" спря доставките на природен газ до България, няколко от големите петролни бази спряха да обработват доставки за количество, което означава, че търговията на едро е замряла. Цената на горивата след две-три седмици ще е над 3,50 лв.С оглед на продължаващата агресивна война на Русия срещу Украйна,ЕС прие шести пакет от санкции. Пакетът включва: -забрана на вноса от Русия на суров нефт и рафинирани нефтопродукти;забрана за участие в SWIFT за още три руски банки и една беларуска банка;спиране на излъчването в ЕС на още три руски държавни медии.А и нали чуваш, че хиляди милионери се опитват да напуснат Русия, а продължаващото изселване на нейната бизнес и олигархична общност вероятно ще изостри дългосрочните щети от войната върху икономиката. Партията на Слави излезе от коалицията . Милиардите за пътища, за които са поели ангажимент, ги няма. Любомир Каримански не стана шеф на БНБ, а Ива Митева - на парламента. Провалиха се с кандидатурата си за СЕМ и с мечтите да овладеят БНТ. Народното събрание ще заседава извънредно на 21 юни 2022 г., вторник, от 11.00 часа. В дневния ред е проект на решение за гласуване на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Кирил Петков.Пчеларския инвентар и дърводелските услуги поскъпнаха а пенсиите не ги актуализират...
Той замълча за секунда, погледна ме и попита:
-Твоите пчели зимата с газ ли ги топлиш? Като събират нектар на дизел ли летят? Пък и ти ходиш на пчелина само когато си имаш работа по село та ги съчетаваш!? Нали са ти безпартийни пчелите? Пчеларски инвентар от пет години не си купувал и си имаш за още пет да не купуваш. Инфлацията колкото за твоя джоб – толкова и за моя...
Умълчахме се... Е, купи си човека! ...blush;
Ами добра логика на човека, аз ако бях на твое място, щях да му предложа да му даря този мед. Така или иначе според неговите думи, излиза че меда идва от природата и трябва да е безплатен .. :) Предполагам черешите краставиците и тн .. и те трябва да са безплатни, защото то нали нищо не правиш. Дървото си е дърво, ражда плодове, само трябва някой да ги обере.
Ааа не е баш така, аз ходя предната вечер когато са се събрали всичките пчели и ги моля за разрешение дали мога да взема този от магазина. Ако ми дадат отивам и го взимам на другия ден, ако не ми дадат, чакам .. :) ... Затова че те ми го подаряват на мен, аз не го крада :) ..
Сега специално за тебе ;)един истински случай от близкото минало. В една пернишка черква свещеникът забелязал , че парите оставяни от вярващите намаляват.А посетителите на черквата все толкова. Скрил се зад иконостаса привечер. Клисарят след като почистил отишъл пред иконостаса прекъстил се и попитал умолително иконата на Света Богородица.
-Света Богородичке може ли да си взема от паричките?
Тишина.Клисарят приел мълчанието за съгласие и си взел парички.
Видял всичко Дядо Поп и решил да даде урок на клисаря.Следващата вечер пак се скрил зад иконостаса.
Всичко се повторило до момента в, който клисарят попитал иконата на Света Богородица. В отговор из зад иконостаса прозвучал мощния бас на Дядо Поп.
-Не-е!!!
Обърнал поглед клисарят към иконата на Иисус Христос.
-Сус бре магаре! Я тебе ли питам? Макя ти питам.-сопнал се клисарят. И пак си напълнил шепата.:laughing:
колеги,някой продавал ли е тази година мед на търговци и каква е цената която дават?
Апитрейд предлагат 10,20лв за Акация, същата цена, на която купуваха миналата година.
Аз продавам мед акация на дребно по 15 лв. Има търсене и продажбите вървят. На фона на ръста на цените на другите стоки, тази цена ми се вижда ниска, но като гледам, срещат се обяви и за по 14 лв!
Ами нормално е, ако трябва да сме честни, днес гледам че дизела последната година се е качил с 60 процента. Вече е 3,50 ... даже 15 лева са малко на фона на тези безумни цени. Няма да казвам на мен днес в автомобилен сервиз каква сума ми взеха.
Но особено акацията ако може не си го давайте за без пари. Не е честно за хората които се занимават с пчели, да го продават на такива цени. . Според мен за хубав акациев мед, на фона на тези цени 20 лева за буркан а нещо нормално.. И не знам защо пчеларите се огъват , като това на фона на инфлацията е нещо съвсем нормално.
Аз разбирам това, ама къде му излиза сметката от цялата работа. Може би в това се крие всъщност разковничето, че меда не е продукт от първа необходимост и както с него така и без .. Но ако съблюдаваме тази гледна точка, това значи че меда никога няма да поскъпне и работата ще е на загуба, освен ако не успееш да се позиционираш при по-платежоспособни клиенти в София, за които парите не са проблем. Ама те да са 10 процента от българското население и това е таван.
Сега ще ти дам една еретична постановка за пчеларството , която ще ти внесе спокойствие и хармония в отглеждането на пчели. Приемаш , че пчеларството ти е любимо хоби.За любимите човек дава и не очаква да получи.Удовлетворението от даването за любимо нещо е получената"печалба".Подхож айки така излишъците от мед и други пчелни продукти, които успееш да продадеш на каквато и да е цена са чиста финансова печалба. Другата печалба от удоволствието от живота в хармония с природата и пчелите, вече ще си я получил.
Ако всяко трето-пето семейство има по кошер, два, децата ще растат с качествена храна и ще обичат живата природа. За съжаление у нас парата убива човещината.crying;
Мерак като има, всичко друго се натъкмява, как-как.
Пък и пустите му пари, ако не ги похарчиш за нещо, де хоби, де друго, какво да ги прави човек!?
За гърба не зная... В сравнение с някои други дейности, които упражнявам, пчеларството(до 20-30 кошера) си е песен...
Китайски мед.
Прикачен файл 11401
Не знам на каква цена ще изкупуват фирмите меда, но знам ,че миналата година купувах тенекиите на 3лв от тях ,а сега ми ги продават на 5лв! С 70% ПО ВИСОКА ЦЕНА Кошерите също бяха по 60лв сега са по 140лв боята беше 3лв сега е 8лв рамките бяха обтелени 60ст сега са 120лв И.Т.Н.
Мойте продават Акация на 15 лв. 950 гр.и нито стотинка по малко/на дребно /. Пълнят само в нови буркани и капачки и етикети . Ливадния и слънчогледа минимум 13 лв.950гр.
Това е в София . На дребно 200-500 кг спокойно се продават в София .
Една идея : Работата ми е такава , че не мога да използвам соц.мрежи и казах на мойте преди години :
На всички тези който сте ги изтипосали като приятели искам да продадете по буркан мед!
А те ми отговарят : Те са ни приятели .
Аз: Е точно за това. Приятеля от теб като не купи , не ти е приятел !
Отдавна не подарявам . Но има и натиск от наша страна , кога на шега ,кога на майтап .
Успех колеги !
Прикачен файл 11533 ..............
Прикачен файл 11581
Прикачен файл 11582
В китайския магазин .
В очакване на меда.
Прикачен файл 11676
Преместили са меда на ново място .Предполагам че е с нова цена.
Прикачен файл 11690
в България цената на дребно е много по висока,скоро ще почваме да изкупуваме мед от Англия