А може ли да се прави постояно?Не наврежда ли на пчелите?
Преглед за печат
А може ли да се прави постояно?Не наврежда ли на пчелите?
зависи аз попринцип го правя само 5 6 дена и то този месец
Клея разреждам в медицински спирт,от хуманната аптека,прецеждам го и наливам в тава,изчаквам няколко дни спирта да се изпари.Получава се каша,като грес.Произвеждам малко количество,което подарявам на познати чули,че прополиса е лековит.Никога не съм продавал на търговци,а ми е интересно мнението им за този ПРОДУКТ.
Здравейте колеги, някой има ли опит със събирането на прополис. В интернет намерих статии, които обясняват, че това може да стане с мрежа до 2, 3мм. Тоест мрежа против комари би вършила работа. А дали не би станало и с пердета :), на обикновените пердета отворите са 2 мм, даже и 3 ?
Не съм писал отдавна,и ме засърбя ръката....... Може с пердета ама да са от кухнята, и да не са прани поне една година!!! :DЦитат:
Първоначално публикувано от metbet
хахаха....браво Ванка hi; :D
Става с мрежа за комари tongueout;
http://s7.postimg.org/ozlvzv3d3/0398.jpg
Не разбрах кое е смешното.От 2 години събирам прополис с мрежа против комари (силиконова).А към колегата Йосифов - под мрежата слагам летвички, около 10 мм, за да могат пчелите да преминават от рамка на рамка.Цитат:
Първоначално публикувано от ivandespotov
Моите пчели са на работа не са на разходка.Летвички под мрежата не съм слагал,но мисля да сложа летви (3-4см)над мрежата.Мисля,че по голямото пространство м/у мрежата и таблата-покривката ще накара пчелите да заклейват по бързо.